Ce încasări grase au avut autobuzele turistice ale Elenei Udrea. Acestea revin din mai

de:
30 mart. 2012
0 Afișari
Ce încasări grase au avut autobuzele turistice ale Elenei Udrea. Acestea revin din mai

RATB nu deţine încă autobuze speciale pentru această linie şi va apela la aceeaşi formulă ca anul trecut. Compania a întreprins deja demersurile necesare derulării procedurii de achiziţie privind închirierea autobuzelor supraetajate. Acestea vor fi cel mai probabil, din nou, contractate de la Regia Autonomă de Transport Constanţa, singura companie din România care deţine astfel de autovehicule. Documentaţia se află în prezent la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi va primi undă verde în cel mai scurt timp. „Preconizăm că, din luna mai, autobuzele supraetajate le vor înlocui pe cele Mercedes, existente în momentul de faţă pe traseul Piaţa Presei-Palatul Parlamentului”, a declarat pentru B365.ro directorul general al RATB, Viorel Popescu.

Anul trecut, în cadrul proiectului Bucharest City Tour, numărul de călători înregistrat de RATB pe linia turistică a fost de peste 27.000. Acest număr a adus companiei încasări de aproape 150.000 de mii de euro, în condiţiile în care cele patru autobuze supraetajate au fost închiriate iniţial de la Primăria Constanţa pentru o perioadă de trei luni contra sumei de 60.000 euro.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, s-a implicat în acest proiect anul trecut.

În prezent autobuzele supraetajate sunt suplinite, pe acelaşi traseu, de autobuze Mercedes Citaro care corespund liniei 361. Preţul unei călătorii este de 1,3 lei. Când vor fi înlocuite însă, un bilet va costa 25 de lei în cazul adulţilor, respectiv 10 lei în cazul copiilor între 7-14 ani. Pentru copii sub 7 ani, călătoria va fi gratuită dacă sunt însoţiţi de un părinte.

Traseul liniei Bucharest City Tour se desfăşoară în jurul punctelor de interes turistic din Bucureşti, respectiv: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Cookies