Ce impact are caminul de batrani asupra persoanelor de varsta a treia?

de:
29 nov. 2018
10 Afișari
Ce impact are caminul de batrani asupra persoanelor de varsta a treia?

Romania nu este o tara in care serviciile sociale de ingrijire acasa sa fie puse la punct, asadar singura solutie valabila a unei persoane de varsta a treia este un camin batrani.

Ce impact are caminul de batrani asupra persoanelor de varsta a treia?

De cele mai multe ori, batranii romani privesc cu reticenta caminele, amintindu-si de conditiile extrem de neplacute la care erau supusi batranii din azilele comunismului. Din fericire, lucrurile s-au schimbat radical. Ingrijirea batranilor in caminele moderne se face extrem de atent iar impactul pe care il are un astfel de joc asupra persoanelor varstnice este, de cele mai multe ori, unul foarte bun.

In primul rand, se poate vorbi despre un impact social puternic. Intr-un camin de batrani rezidentii pot socializa si pot avea tot felul de activitati care fac trecerea timpului mult mai placuta. Adeseori, batranii obisnuiti sa stea zile intregi singuri intr-un apartament au un adevarat soc pozitiv atunci cand ajung intr-un camin pentru batrani.

De asemenea, rezidenta intr-un camin poate sa fie asociata cu cresterea sperantei de viata. Aici exista tot timpul un medic ce monitorizeaza starea de sanatate a batranilor si poate sa actioneze rapid in caz de probleme.

Conform batranilor care locuiesc in camine, senzatia traita este una de vacanta, cu mancare de calitate, prieteni si activitati interesante.

Socializarea, cel mai important castig dintr-un astfel de loc

Cei de la ecaminbatrani.ro au ajuns la concluzia ca avantajul major al unui camin de batrani este socializarea. Faptul ca o persoana are cu cine sa discute aduce multiple avantaje. S-a dovedit ca multi biomarkeri de sanatate sunt asociati cu socializarea. Boli precum Alzheimer sau osteoporoza se dezvolta mult mai lent in cazul batranilor care fac parte dintr-o comunitate activa, decat in cazul celor care stau singuri.

Caminul de batrani nu este, asadar, un loc de speriat, ba din contra. Exista numeroase camine private care se remarca prin servicii de cea mai buna calitate, care le asigura batranilor o viata cat se poate de frumoasa. In majoritatea caminelor particulare se serveste mancare personalizata, in functie de necesitatile fiecarui batran, se organizeaza tot felul de evenimente si chiar excursii si se asigura asistenta medicala permanenta.

Multi dintre batrani vor fi greu de convins sa isi paraseasca locuintele pentru a sta intr-un camin, insa primul pas este mai greu: pana ajung intr-un astfel de loc. Ulterior, lucrurile devin mult mai simple, atat pentru copii, cat si pentru batrani.

 

Cookies