Ce îi place la București lui Tim Burton, regizorul serialului Wednesday, filmat opt luni în România

08 dec. 2022
1357 Afișari
Ce îi place la București lui Tim Burton, regizorul serialului Wednesday, filmat opt luni în România
Sursa foto: Tim Burton/Instagram. Fotografie realizată în Grădina Botanică Dimitrie Brândză

Tim Burton, regizorul american al serialului Wednesday, filmat integral în România, spune ce impresie i-a lăsat Bucureștiul, în singurul interviu pe care l-a acordat presei românești.

De obicei reținut în a face comentarii, pentru că acordă rar declarații, cunoscutul regizor, creator al mai multor filme în care a jucat Johnny Depp, a descris Bucureștiul ca pe un loc care are multe de oferit. El a menționat în mod expres o clădire veche a Bucureștiului care l-a impresionat: Casa Scriitorilor (Casa Monteoru – n.n) de pe Calea Victoriei.

 

În ce locuri din România s-a filmat serialul regizat de Tim Burton

Primul sezon al serialului Wednesday, care spune povestea adolescentei Wednesday Addams la Academia Nevermore, a fost filmat integral în România, timp de 8 luni.

Printre locații, spectatorii pot recunoaște din București: Universitatea Politehnică, Grădina Botanică București, Casa Armatei București, Casa Monteoru, Bazinul Dinamo București, iar de pe Valea Prahovei: Palatul Cantacuzino Bușteni, Gara Sinaia.

“Am filmat în studiouri lângă București, dar și la Sinaia în gară, și prin pădurile din apropierea capitalei. Bucureștiul e un oraș care are multe lucruri de oferit, am folosit locații frumoase, Casa Scriitorilor (Casa Monteoru – n.n) care e un loc foarte special, există acolo un amestec foarte interesant de lucruri și locuri”, și-a amintit Tim Burton, în martie 2022, când realiza montajul la serialul lansat pe 23 noiembrie pe Netflix. Interviul a fost acordat urban.ro.

Te-ar putea interesa și: Celebrul regizor Tim Burton a fost în secret la București, să caute castele în România pentru producția unui serial cu înfricoșătoarea Wednesday Addams în prim-plan

 

Atmosfera americană, regăsită la București

Despre București, regizorul american a mai spus că l-a amuzat faptul că serialul spune o poveste de pe Coasta de Est a Americii însă a găsit lucruri și locuri în stil american în capitala României, „deși părea ciudat și dificil”.

Știi ce a fost amuzant, dar și o provocare interesantă?! Noi spuneam o poveste care era amplasată pe Coasta de Est a Americii, cam că Vermont. Și am căutat lucruri și locuri în stil american și, deși părea ciudat și dificil să le găsim în București, le-am găsit. Am descoperit multe lucruri care aveau altă destinație și le-am făcut să fie potrivite pentru povestea noastră, iar asta e partea cea mai amuzantă și provocatoare în meseria noastră pentru că e frumos să poți să vezi lucrurile din altă perspectiva decât cea obișnuită.

În afară de clădirile Bucureștiului în care s-a filmat lumea imaginată de Tim Burton, la 30 de minute distanță de București, în Buftea au fost construite două orașe.

Peste 200 de oameni au muncit în echipele care au construit decorurile în Buftea, care au transformat Academia Nevermore, din serial, în realitate tridimensionala, dar dincolo de scenografi, tâmplari, zugravi, costumiere și make-up artisti, o parte importantă din industria de cinema din Romania, din partea de producție, lumini, imagine, sunet și tot ceea ce ține de tehnicul unei filmări, a fost implicată în această producție.

 

”Am crescut cu vibe-ul creat de poveștile cu Dracula”

În interviu, Tim Burton a spus că i-a plăcut foarte mult să serialul Wednesday s-a filmat în România și a fost o nouă experiență și pentru el care a crescut cu filmele cu monștri din poveștile cu Dracula.

”Mi-a plăcut foarte mult că s-a filmat în România, a fost ca o nouă experiență în care eram și eu pus, nu doar în partea de producție și regie film. Am crescut uitându-mă la filme cu monștri, cu vibe-ul creat de ceea ce însemnă Transilvania, Munții Carpați și poveștile cu Dracula și să vin să experimentez totul direct e ceva memorabil. Pentru că, de fapt, ce am descoperit la fața locului a fost că oamenii sunt extraordinari, pe bune. Foarte muncitori, foarte atenți la detaliile meșteșugului lor și asta a fost foarte inspirațional pentru mine. E foarte plăcut când faci ce-ți place cu oameni care-ți plac. Un loc nou aduce și o energie nouă, care înseamnă un imbold creativ pentru mine și m-a ajutat mult întregul context de acolo pe durata filmărilor”, a declarat regizorul.

Serialul „Wednesday”, filmat intergral în România, a fost lansat pe 23 noiembrie, pe Netflix, și încă din prima zi de la lansare acesta a ajuns în top 10 cele mai vizionate show-uri în România și alte state.

Îți recomandăm și:

 

Cookies