Ce îți cere SRI să faci dacă ai suspiciuni legate de terorism

de:
31 ian. 2015
0 Afișari
Ce îți cere SRI să faci dacă ai suspiciuni legate de terorism

Cei care observă autoturisme care staţionează mult timp şi în mod nejustificat în apropierea unor zone de importanţă deosebită, cum ar fi misiunile diplomatice sau care văd persoane care studiază insistent locuri aglomerate, pot semnala către SRI aceste lucruri, sub protecția anonimatului.

În cazul în care ai suspiciuni cu privire la un posibil risc terorist, SRI îți cere să apelezi linia telefonică gratuită TELVERDE: 0800800100. Pentru protecţie, identitatea apelantului este protejată.

Când este bine să suni? Atunci când observi următoarele situaţii sau persoane care pot genera riscuri teroriste:

– cineva este interesat de procurarea unor substanţe ce ar putea fi folosite în scopuri teroriste (substanţe explozive sau precursori, otrăvuri etc.)

– acţiuni prin care se încearcă perturbarea funcţionării unor instituţii/locaţii importante (obiective strategice de importanţă deosebită)

– anumite persoane confecţionează, deţin, transportă sau manipulează ilegal armament, muniţii, substanţe care ar putea fi folosite în scopuri teroriste

– prezenţa repetată sau prelungită a unor persoane neautorizate în zona unor locaţii precum misiuni diplomatice străine, sedii ale unor instituţii internaţionale etc.

– interesul nejustificat al unor persoane pentru studierea sau obţinerea de date referitoare la astfel de locuri

– persoane care fotografiază sau filmează obiective unde asemenea activităţi sunt interzise

– un autoturism care staţionează mult timp şi în mod nejustificat în apropierea unor zone de importanţă deosebită, misiuni diplomatice şi/sau alte locuri în care prezenţa populaţiei este numeroasă

– persoane care studiază insistent locuri aglomerate (gări feroviare sau staţii de metrou, aerogări, mari centre comerciale, obiective turistice, sportive sau culturale)

– persoane care studiază insistent căi de acces feroviar, rutier, subteran, aerian, fără a avea motive plauzibile în acest sens
ţie sau altora le sunt puse întrebări nejustificate cu privire la programul de funcţionare al unor instituţii, momente ale zilei de maximă aglomeraţie, momentul schimbării personalului care asigură paza la ambasade etc. Mai multe aici.

Sursa: realitatea.net

Cookies