Ce garanţii depune Dan Adamescu pentru a acoperi cauţiunea de 40 milioane lei la DNA

de:
18 mart. 2016
0 Afișari
Ce garanţii depune Dan Adamescu pentru a acoperi cauţiunea de 40 milioane lei la DNA

Potrivi unui comunicat al DNA, se vor depune garanții reale asupra unui impobil comupus din teren (14.065 mp) și două corpuri de clădire (5.197 mp și 4.931 mp) situate în București, dar și asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, toate în valoare totală de 12.124.679 de euro.

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, în data de 7 martie, față de inculpatul Dan Grigore Adamescu, președinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA și administrator în fapt al SC The Nova Group Investments România SA și SC Epsilon Estate Provider SR, la data faptelor, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu.

Oamenii legii au stabilit o cauțiune în valoare de 40 de milioane de lei.

Potrivit ordonanței întocmite de procurori, Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societății de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A., în perioada 2011-2013, a administrat în mod defectuos societatea ASTRA, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate. Administrarea defectuoasă a constat în utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii ASTRA, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor.
Activitatea infracţională s-a desfăşurat şi în contextul presupusei complicităţi a anumitor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) care a devenit din aprilie 2013 Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.). Detalii, pe realitatea.net. 

Cookies