Vara asta la mine a fost orice altceva decât ce mă așteptam să fie și, din diverse motive, argumente și planificări care în final s-au dovedit a fi inutile, vacanța în Grecia s-a mutat în primele zile de septembrie.
Până la urmă, oricum e încălzire globală, plus că în Grecia e cald și frumos până în noiembrie. Nu o să mai trec în revistă toate greșelile de calcul pe care le-am făcut (eu, o persoană foarte planificată și organizată. care ia în calcul toate variabilele și toate micile detalii, nu m-am gândit, de exemplu, că n-o să-mi convină deloc să mă întorc pe 10 septembrie noaptea, când pe 11 începe școala), cert e că după o vară lungă și uscată și încărcată în București, hai spre Grecia.
În bagaje, haine de plajă, doar haine de plajă, o singură pereche de pantaloni lungi și, în ultimul moment, un fel de hanorac, să fie, că parcă undeva pe la începutul anilor 2000 s-a întâmplat să-mi fie frig într-o seară în Grecia.
Ajungem vineri, mă uit pe weather, luni ploaie, marți ploaie, miercuri ploaie, joi ploaie. Hai, că se schimbă, n-are cum. Sâmbătă, mă uit pe weather, nicio schimbare. Duminică, mă uit pe weather, hop, iată o schimbare, au crescut șansele de ploaie de luni de la 30 la 80%.
Încep să vină avertizări, de prin diverse țări, încep să apară discuții pe grupuri, se face luni dimineață, ce să vedeți, plouă. Și nu oricum, ci cu avertizare de vreme severă și furtuni și fulgere și mesaj de la ISU-ul lor pe telefon. Hm, parcă totuși n are sens să mergem la Meteora pe ploaie, căci am zis că, dacă tot am venit în zona asta (altfel foarte frumoasă și pe alocuri foarte arsă), să vedem și mănăstirile. Și, totuși, ce să facem, ce să facem? Și de aici au reieșit următoarele variante.
- Pleci la cumpărături de haine de frig, căci nimeni nu are și toată lumea stă să aproape înghețe în această vreme nu rece, dar murată, cu o ploaie care cade și cade și cade și cade și nu se mai oprește. Eu nu sunt mare fan shopping și nu îmi place să cumpăr haine fără sens, pe care știu că nu o să le mai port, așa că mi-am cumpărat o superbă pereche de pantaloni de gen trening de la h&m, cum mai am unii acasă, identici, doar că mi-e totuși ușor, nu știu cum să umblu cu ei pe litoral, fie el și grecesc.
- Pleci la cumpărături de mâncare și băutură și cumperi ca și cum potopul ține 2 ani, un fel de pandemie. Noroc că avem frigider mare, că putem să mai stăm ceva timp.
- Mănânci și bei, că ce să și faci pe vremea asta. Pentru că, atunci când ai ales locul de vacanță ai vrut neaglomerat și neturistic, e, ia neaglomerat și neturistic, doar cu un grup mare de alți turiști cu mulți copii mici, extrem de plictisiți, cum de altfel e și firesc. Deci, deși teoretic ai putea să și dormi, că tu nu mai ai copii mici, extrem de plictisiți, ci unii bucuroși că îi lași în pace, de fapt nu poți.
- Citești ce se mai întâmplă în România, ceea ce acasă nu faci, că ești conectat permanent și informația ajunge la tine și o filtrezi mai bine. Și așa ajungi, DOAMNE FEREȘTE, să studiezi pozele primarului din Crevedia în chiloți și tablourile cu clanul Doldurea. Te întrebi oare cum ajunge cineva să își facă tablouri de 2 metri juma cu familia ca și familie domnitoare și să îți pui tabloul în casă, casă pe care tu însuți o numești noua minune a Caracalului.
- Așa ajungi să citești presa de cancan din România și să îți dai seama că nu mai cunoști efectiv pe nimeni și asta nu de acum, ci de ani de zile, căci s-au căsătorit o doamnă și impresarul ei, de care n -ai auzit niciodată, dar asta e o știre de tip “Nuntă mare în showbizul românesc”. Am citit și lista cu cele 40 de bombe sexy care au incendiat plaja (cunosc exact 16 dintre ele), am aflat și de ce boală suferea Vlad Țepeș, dar și cum s-a schimbat viața lui Robi și a Medanei.
A fost doar prima zi cu ploaie. Vă mai țin la curent, mai sunt anunțate 3, după care în a cincea oricum plec acasă. La muncă, la școală, gata cu odihna.
Nota B365.ro – Tot Maria Coman, mai jos: