Ne așteaptă un nou weekend și noi evenimente la care putem lua parte dacă vrem să ieșim prin București. Avem târguri de Crăciun, concerte, petreceri și ultimul târg de adopții organizat de ASPA anul acesta.
Dacă vreți distracție, dar nu în aer liber, ci undeva la căldură, unde să vă simțiți bine alături de cei dragi, atunci puteți merge la un concert sau la o petrecere. În București vor avea loc mai multe astfel de evenimente în acest final de săptămână.
Concerte
Vineri, 6 decembrie
Sâmbătă, 7 decembrie
Duminică, 8 decembrie
Biletele pot fi cumpărate de AICI sau AICI.
Vineri, 6 decembrie
Sâmbătă, 7 decembrie
Duminică, 8 decembrie, nu sunt anunțate petreceri în București.
A venit perioada târgurilor de Crăciun. În București au loc mai multe astfel de evenimente luna aceasta. Așadar, dacă vreți să beți un pahar de vin fiert sau să ascultați un colin, puteți opta pentru unul dintre cele multe târguri care s-au deschis.
Târgul de Crăciun West Side Christmas Market s-a deschis pe data de 28 noiembrie și are loc în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei.
Târgul va fi deschis până pe data de 27 decembrie 2024.
Printre atracțiile care pot fi întâlnite acolo, se regăsesc: patinoarul, caruselul, căsuța lui Moș Crăciun, un brand de dimensiuni mari, căsuțe de poveste, roată panoramică, scenă și decorațiuni.
Programul concertelor din acest final de săptămână este următorul:
Intrarea este liberă.
Mai multe detalii, AICI.
Târgul de Crăciun din Piața Constituției s-a deschis pe data de 29 noiembrie. Acolo, vizitatorii vor întâlni următoarele atracții: roată panoramică, căsuțe cu mâncare, băuturi și bijuterii, carusel, casa lui Moș Crăciun, ateliere pentru copii, un brad imens și multe decorațiuni.
Programul din acest final de săptămână este următorul:
Vineri, 6 decembrie:
Sâmbătă, 7 decembrie
Duminică, 8 decembrie
Intrarea este liberă.
Mai multe detalii pot fi găsite AICI.
Un târg de Căciun va fi organizat și în Piața Amzei. Acolo, cei mici se vor putea bucura de ateliere organizate de partenerii Art Safari. La eveniment vor fi prezenți și producători locali, de la care bucureștenii și turiștii pot cumpăra diferite produse. Intrarea este liberă.
Și în Parcul Bazilescu va avea loc un eveniment în acest final de săptămână. Vizitatorii vor putea cumpăra produse locale și se vor putea bucura de decorațiunile de sărbători. Intrarea este liberă și acolo.
Laminor Winter Wonderland are loc la Hala Laminor din Sectorul 3 al Capitlei. Târgul s-a deschis pe data de 29 noiembrie, iar ediția de anul acesta are mai multe atracții decât cea de anul trecut.
Printre atracții, se regăsesc: o roată panoramică, căsuțe (cu mâncare, băuturi, decorațiuni, haine), patinoar, baloane cu aer cald, brad, căsuța lui Moș Crăciun, un Moș Crăciun Gigant și mai multe tărâmuri magice.
Prețul intrării la patinoar este de 30 de lei/persoană, iar închirierea patinelor costă 20 de lei/persoană.
Programul concertelor în perioada 6-8 decembrie este următorul:
Vineri, 6 decembrie, între orele 19:00 – 21:00:
Sâmbătă, 7 decembrie, între orele 19:00 – 21:00:
Duminică, 8 decembrie, între orele 19:00 – 21:00:
Intrarea este liberă.
Târgul de Crăciun de la patinoarul Berceni Arena s-a deschis vineri, 22 noiembrie, în aceeași zi în care au fost aprinse și luminițele de sărbători în Sectorul 4.
Este luminat, are multe căsuțe cu mâncare, bături și accesorii, dar atracția principală este chiar patinoarul.
Bucureștenii și vizitatorii pot intra gratuit să se dea pe gheață, trebuie doar să achite patinele, în cazul în care nu au.
Primul târg de Crăciun deschis în București este cel de la Opera Comică pentru Copii, în Sectorul 6 al Capitalei. În cadrul târgului au loc mai multe activități dedicate copiilor, printre care:
Târgul este deschis în fiecare vineri, de la ora 16:00 la ora 21:00 și sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 21:00.
Intrarea este liberă.
Esplanada Operei Naționale București se transformă într-un tărâm fermecat al sărbătorilor, sub semnul „Magia Basmelor”. Una dintre atracțiile târgului este căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii pot veni să își spună dorințele.
Pe lângă tradiționalele bunătăți de sezon, târgul va găzdui și o zonă gastronomică specială. Aici găsiți preparate din toate colțurile lumii, vin fiert aromat și deserturi specifice Crăciunului.
Evenimentul va avea și concerte de colinde, dar și spectacole pentru vizitatori. Intrarea este liberă.
Citește și:
ASPA București organizează sâmbătă, 7 decembrie, ultimul târg de adopții de anul acesta.
Evenimentul va avea loc la Art Safari, pe Str. Lipscani, între orele 10:00 și 15:00.
La târg vor fi prezenți 12 blănoși simpatici, gata de a fi luați acasă. Adoptatorii vor fi recompensați de către sponsorii evenimentului.
Art Safari
În acest weekend, la Art Safari pot fi vizitate mai multe expoziții de artă, anume:
Figură marcantă a monarhiei noastre, Maria a României a rămas în istorie nu numai prin faptele eroice din timpul Marelui Război, dar și prin latura artistică a ființei sale, manifestată încă din copilărie și din tinerețe. Pasionată întreaga viață de grădini și de natură, tânăra principesă va picta exclusiv flori – crini, maci, iriși – într-o manieră specifică stilului Art Nouveau, în care naturalul se împletește armonios cu decorativul.
Regina Maria a fost atrasă și de designul de mobilier, multe dintre piesele concepute de principesă decorând interioarele Castelului Pelișor.
Puternică, ambițioasă, feministă convinsă, mamă, soră și soție, muncitoare și dornică să arate tuturor că locul femeilor este alături de bărbați, nicidecum în urma lor – așa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte, Cecilia Cuțescu-Storck (1879-1969), o artistă cu o puternică influență în viața culturală din perioada interbelică, prima femeie profesor de artă din Europa.
O premieră absolută în materie de expoziții românești, care explorează reprezentările sânilor în arta românească, de la pictură, sculptură și până la instalații. De la obiect al dorinței la cenzură, de la admirație la rușine, sânii au fost un punct central în discuțiile și dezbaterile culturale ale ultimelor decenii. Expoziția prezentată la Art Safari își propune să examineze felurile multiple în care artiștii au reprezentat această parte a corpului femeiesc.
Descoperă ce e hot în arta creată de fetele Gen Z. De la ulei pe pânză la… sky is the limit! E timpul pentru noul val de artiste contemporane din România. Expoziția are loc la sediul Art Safari și la Promenada Mall.
Expoziția oferă o imagine de ansamblu asupra întregii opere a uneia dintre cele mai importante fotografe contemporane din Germania. Fotografiile lui Sibylle Bergemann (1941-2010), născută la Berlin, sunt cu adevărat impresionante. Inițial, s-a remarcat ca fotograf de modă, în scurt timp devenind cunoscută și pentru eseurile sale fotografice și datorită observațiilor precise asupra unor detalii ascunse.
Expoziția „Femei. Putere. România” prezintă o selecție de portrete feminine realizate de Cornel Brad de-a lungul anilor pe care i-a dedicat documentării relației pe care oamenii o stabilesc cu Statul român. Trei generații de femei ne privesc, femei care au înfruntat și depășit tirania, nedreptatea, abuzul, indiferența și uitarea din partea instituțiilor menite să le apere, precum Ana Blandiana, Doina Cornea, Ioana Voicu-Arnăuțoiu, Herta Müller, Niculina Moica și Alexandra Furnea, dar și femei care au excelat în diverse domenii, precum Mariana Gheorghe, Laura Codruța Kövesi, Constantina Diță și Alina Șerban. Biografiile lor ne aduc în lumină legăturile dintre viețile noastre și emoțiile care ne unesc.
Flavia Lupu se întoarce la Art Safari, pentru a treia oară cu un proiect cu: 10 testimoniale despre frumusețe, 10 testimoniale despre inteligență, 10 femei care vorbesc despre asta și un talk.
Expoziția Cele mai frumoase tradiții explorează bogăția obiceiurilor și a valorilor spirituale transmise de-a lungul generațiilor în spațiul românesc, concentrându-se pe frumusețea modului în care românii celebrează sărbătorile de iarnă. Evenimentul le oferă vizitatorilor o incursiune în tradițiile care îmbogățesc patrimoniul cultural românesc, dezvăluind semnificația profundă a Crăciunului în viața comunităților rurale și urbane din România.
Biletele pot fi cumpărate de AICI.
La Museum of Immersive New Art pot fi vizitate mai multe expoziții interesante în acest final de săptămână. Iată care sunt acestea:
„Cei mai faimoși pictori clasici români: O călătorie imersivă în arta românească”, un spectacol multimedia ce pune în valoare lucrările celor mai importanți artiști români: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian și Theodor Aman. Această producție imersivă reinterpretează peste 60 de tablouri iconice și schițe, selectate din colecțiile muzeelor de artă naționale din București, Muzeul Theodor Aman și Pinacoteca parte din Muzeul Municipiului București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Constanța. Printre ele se numără opere de artă românești celebre precum „Carul cu Boi”, „Albăstrele”, „Unirea Principatelor” și „Fetiță de magnat”.
„Van Gogh, The Immersive Show” nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă și emoționantă în universul sau creativ, care îmbină tehnologia de ultima generație și proiecțiile spectaculoase cu geniul artistic al lui Vincent Van Gogh.
Printre operele pe care le veți putea admira în cadrul spectacolului imersiv se numără binecunoscutele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși”, „Mâncătorii de cartofi”, dar și opere din perioada de creație timpurie.
Spectacolul „Cosmos – Descoperim tainele universului” este o producție proprie MINA, creată și regizată de studioul Les Ateliers Nomad, cu coloana sonoră realizată de Alexei Țurcan. „Cosmos” va oferi o incursiune fascinantă în Sistemul Solar, prezentând detalii despre fiecare planetă, stea și alte corpuri cerești. De la informații despre structura și caracteristicile fiecărei planete până la descoperirea undelor sonore produse de o gaură neagră, spectacolul va fi o sursă bogată de cunoștințe și inspirație.
Un spectacol MINA care te invită într-o aventură captivantă în timp, în urmă cu sute de milioane de ani. Prin intermediul animațiilor și mediilor 3D, vom explora întreaga perioadă Mezozoică – Triasic, Jurasic și Cretacic – pe o suprafață impresionantă de 400 de metri pătrați, cu proiecții 360 de grade pe toate cele 6 suprafețe.
Show-ul imersiv oferă o călătorie vizuală captivantă printr-un univers fantastic, unde realitatea se împletește cu imaginația, iar motivele naturale se combină cu elemente mistice și suprarealiste. Lucrările lui KSELE sunt adesea populate de animale fantastice, case cu arhitecturi vechi și simboluri sacre, toate îmbrăcate într-un stil ludic și punctat de influențe spirituale și mitologice.
Expoziția creează universuri vizuale originale și experiențe multimedia adresate publicului larg.
Pădurea Magică prezintă aventurile albinei curajoase Nina, care, împreună cu prietenii ei – Gruia, un asprete înțelept, și Zmeul, un uriaș sensibil – descoperă magia și fragilitatea pădurii. Povestea, plină de învățăminte, pune în lumină importanța colaborării și a respectului față de natură, în timp ce personajele ghidează publicul, printr-o serie de momente pline de emoție și frumusețe vizuală, către un univers unde animalele pe cale de dispariție și cele imaginare își găsesc refugiu într-o pădure fermecată.
Biletele pentru expoziții pot fi cumpărate de AICI.
Grădina Botanică s-a transformat începând cu luna octombrie 2024 și până în luna martie a anului 2025 în Grădina Luminilor. Bucureștenii și turișii sunt invitați să pășescă într-un loc magic în care lumina creează spații de neuitat, pline de lumini și forme. Aceștia au ocazia de a intra în povestea „Frumoasa și Bestia”.
Organizatorii spun despre eveniment că „stimulează imaginația și încurajează explorarea”, astfel îi invită pe participanți să vină alături de familii și, în special, de cei mici.
Prețul unui bilet variază între 45 și 65 de lei, iar acestea pot fi cumpărate de AICI.
Distracție plăcută!