Ce facem dacă ne întâlnim cu unul din șerpii care tot apar prin București? Eventual, o poză, că e inofensiv. E isteț și simpatic, ca să se apere de dușmani, se preface mort

07 iul. 2023
20176 Afișari
Ce facem dacă ne întâlnim cu unul din șerpii care tot apar prin București? Eventual, o poză, că e inofensiv. E isteț și simpatic, ca să se apere de dușmani, se preface mort
Ce facem dacă ne întâlnim cu unul din șerpii care tot apar prin București? Eventual, o poză, că e inofensiv. E isteț și simpatic, ca sa se apere de dușmani, se preface mort | Sursă foto: Facebook-Asociația Parcul Natural Văcărești

Să vezi un șarpe prin parc sau prin oraș poate fi de-a dreptul înfricoșător, în special pentru bucureștenii care nu sunt obișnuiți cu aceste animale.

Pentru a răspunde la o parte dintre îngrijorările oamenilor, Asociația Parcul Natural Văcărești a explicat că șerpii din București sunt inofensivi.

Șerpii care tot apar prin București sunt inofensivi

Asociația Parcul Natural Văcărești le-a explicat bucureștenilor că nu trebuie să le fie frică de șerpii e care îi întâlnesc în rezervația naturală. Mai precis, este bine de știut că reptilele întâlnite în Capitală nu sunt periculoase.

Primim foarte des întrebări despre cât de periculoși sunt șerpii din Parcul Natural Văcărești. Răspunsul foarte scurt și foarte sincer este „deloc”.

Reprezentații asociației au explicat că în Parcul Natural Văcărești se găsesc, cel mai frecvent, două specii de șerpi. Este vorba despre:

  • Șarpele de casă – Natrix natrix,
  • Șarpele de apă – Natrix tessellata.

Aceștia nu sunt veninoși și nici agresivi față de oameni, astfel că vizitatorii parcului nu trebuie se sperie sau să îi atace.

Dacă vedeți vreunul prin apă sau pe potecile din parc, chiar nu aveți motive să intrați în panică. În schimb, ați putea să îl fotografiați 😛

„Ce facem dacă îi vedem pe lângă bloc?”

Un bucureștean a întrebat care este modul în care trebuie să se procedeze atunci când reptilele sunt întâlnite în afara rezervației, spre exemplu în apropierea blocurilor din Capitală. Iată mesajul transmis de bărbat:

Și dacă-i vedem pe lângă bloc ce putem face? Poate să vina cineva să-i „captureze”? Întreb pentru că am văzut pe lângă bloc prin Berceni și mai sunt și copii prin zonă!

Reprezentații asociației au explicat că șerpii pot fi lăsați în pace. Aceștia nu reprezintă un pericol nici pentru copil, atât vreme cât cel mic este învățat să nu apuce animalul și să nu îl lovească.

Dacă locuiți în București, îi puteți lasă în pace. Nu sunt vipere în această zonă a țării. Și le puteți spune asta și copiilor.

De asemenea, oamenii au transmis că șerpii sunt utili deoarece scapă blocurile din Capitală de rozătoarele nedorite, hrănindu-se cu acestea.

  • „Sunt utili pentru deratizare, lăsați-i in pace.”
  • „Este șarpe de casa, complet inofensiv. Vă scapă și de șoareci, dacă aveți.”

O femeie a explicat că șerpii de casă sunt chiar amuzați, deoarece pentru a se apăra de prădători, aceștia se prefac morți.

Astfel că, în situația în care vă întâlniți cu un șarpe prin Capitală, trebuie să știți că animalul nu reprezintă un pericol și poate fi lăsat să îți continue drumul.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies