Ce face Patriciu cu turnul de 31 de etaje? Terenul este revendicat în instanţă

de:
07 nov. 2011
7 Afișari
Ce face Patriciu cu turnul de 31 de etaje? Terenul este revendicat în instanţă

Terenul revendicat în Intrarea Străuleşti din Nordul Capitalei, în suprafaţă de 4,8 hectare, a aparţinut SC Pajura SA şi a ajuns în posesia SC Străuleşti Property Development (condusă de Şerban Patriciu – fratele lui Dinu Patriciu) după o lungă peregrinare prin diverse alte firme, scrie evz.ro. Imobilul a aparţinut, înainte de al Doilea Război Mondial, profesorului de Drept – Constantin Stoicescu, alături de suprafeţe impresionante din Nordul Capitalei evaluate la sute de milioane de euro. Terenul a fost însă confiscat de comunişti mai târziu, iar acum moştenitorii îşi cer drepturile.

În procesul de pe rolul Tribunalul Bucureşti, Facultatea de Drept, Mihai Isăilă (un moştenitor al fostului proprietar) şi Dan Octav Zapisescu (un alt moştenitor) solicită instanţei să-l oblige pe omul de afaceri Patriciu să le lase terenul şi imobilele în deplină proprietate.

Potrivit unei adrese eliberate de Primăria Capitalei în 2006, pe acel teren nu figurează „cereri de restituire în natură pentru imobilele din str. Intrarea Străuleşti, nr. 36 şi 37, sector 1”. Curios este faptul că magnatul a obţinut, în 2011, aprobarea pentru modificarea PUZ  de la CGMB şi pentru PUD de la Sectorul 1, deşi acesta ştia că terenul este revendicat.

Procesul este de natură a-i pune cruce sau cel puţin de a-i provoca grave neplăceri magnatului întrucât Şerban Patriciu are proiecte mari pentru acest teren.

Care sunt planurile lui Patriciu pe malul Lacului Băneasa

Potrivit PUD-ului (Planului Urbanistic de Detaliu) avizat de arhitectul şef al Sectorului 1, Andrei Marinescu, în luna august 2011, pe terenul de 4,4 hectare din Intrarea Străuleşti nr.37 ar urma să fie ridicate trei clădiri de birouri şi locuinţe: prima dintre clădiri va avea un regim de înălţime de 2 subsoluri – parter – 4 etaje şi un etaj tehnic, în timp ce cea de-a doua construcţie se va ridica pe acelaşi model până la etajul 7 plus unul tehnic.

Turnul de birouri va număra 31 de niveluri, dispuse de două subsoluri – parter – 28 etaje, punctul maxim al înălţimii fiind la 110,7 metri, oferind o privelişte panoramică asupra întregului oraş, despre care B365.ro a scris aici.

Întrucât ansamblul rezidenţial şi de birouri este situat la circa 2.200 metri sud de axul pistei Aeroportului Internaţional Băneasa “Aurel Vlaicu”, investitorul este obligat să lumineze cu lămpi de culoare roşie colţurile construcţiei, atât pe timp de noapte cât şi pe vreme nefavorabilă (ceaţă, ploi, ninsoare).

În plus, pentru încălzire se vor folosi instalaţii şi echipamente care să nu producă perdele de fum prin arderea combustibililor, iar iluminatul exterior al clădirii se va face fără fascicule de lumină orientate în sus. De asemenea, în cadrul complexului sunt interzise activităţile care pot afecta traficul aerian în zonă, aşa cum sunt lansările de artificii sau baloane.

Contactaţi de reporterii B365.ro, în luna octombrie, pentru a oferi un punct de vedere despre proiectul imobiliar, oficialii diviziei de dezvoltare din cadrul Dinu Patriciu Global Services (DPGS) s-au scuzat că nu pot oferi nicio informaţie până la sfârşitul acestui an. “În acest moment, detaliile proiectului sunt confidenţiale şi, întrucât DPGS se află sub rezerva unui contract de confideţialitate, nu putem oferi nicio informaţie. Suntem bucuroşi să oferim informaţii la momentul potrivit, să sperăm că până la sfârşitul anului”, ne-a transmis pe e-mail Mihaela Perciun, responsabil relaţii mass-media în cadrul diviziei de dezvoltare a DPGS.

Cookies