Ce face dl. Iohannis de la Cotroceni când nouă ni se pare că dispare? Nu, nu udă ficusul, „are activitate furibundă”, zice Rareș Bogdan

11 apr. 2022
608 Afișari
Ce face dl. Iohannis de la Cotroceni când nouă ni se pare că dispare? Nu, nu udă ficusul,
Ce face dl. Iohannis de la Cotroceni când nouă ni se pare că dispare? Nu, nu udă ficusul, "are activitate furibundă", zice Rareș Bogdan | Sursa foto: Klaus Iohannis on FB

Președintele Klaus Iohannis  este când foarte, intens comunicativ cu noi (e drept, foarte, foarte rar, dar a avut perioadele sale), când spectaculos de absent complet, lucru care se întâmplă tot mai des.

Era o vreme că Klaus Iohannis avea a ne spune câte ceva măcar o dată, dacă nu chiar de două ori pe zi și măcar în social media.

Era o vreme când domina cu prezența ditai un Romexpo ticsit la un congres PNL.

Acum, a fost iar congres PNL, dar Klaus Iohannis a dominat cu absența.

Unde e Klaus Iohannis când nu e

Spre deosebire de Congresul la Florin Cîțu era ales președinte PNL în aplauzele fără mască ale lui Klaus Iohannis, Congresul la care Nicolae Ciucă a devenit șeful liberalilor s-a produs în absența prezenței președintelui.

Sigur, pe președintele României, Constituția îl sfătuiește să stea deoparte și departe de partide și de evenimentele lor, dar nu acesta este motivul pentru care Iohannis n-a fost la numărarea voturilor pentru Ciucă, singurul candidat la președinția PNL.

Dl. Ionannis a absentat de laDacă fiindcă este foarte, foarte prins cu treabă din cauza războiului.  Treavă geo-strategică, Practic, „reconfigurează România la nivelul leadershipului”, ne spune prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan :

Preşedintele României de 45 de zile este într-o activitate furibundă, vă spune un om care stă 3-4 zile la Strasbourg, Paris sau Bruxelles, la instituţiile europene. România practic se reconfigurează la nivelul leadership-ului european. Domnia sa este extrem de preocupat de situaţia geo-politică, geo-strategică, este parte activă a încercării de a sprijini Ucraina, de a ridica UE, de a sprijini ca un pilon de securitate Alianţa Nord-Atlantică în regiune, este în plină activitate de mediere de conflicte, de sprijin pentru Ucraina şi domnia sa a considerat că este mai important ca în acest moment să se ocupe de problemele de reprezentarea României şi o face cu mare cinste”.

„Am vrut să rezolvăm rapid, fără floricele”

Deci, dacă vă întrebați de ce nu l-am mai văzut pe domnul președinte de vreo două săptămâni, acesta e motivul: e în plină activitate de mediere de conflicte, de geo-politică și de geo-strategie.

În plus, la acest congres al PNL, spre deosebire de anteriorul congres al PNL, dl. Iohannis n-a fost invitat fiindcă n-avea ce să caute la o „chestiune internă de partid”. Tot Rareș Bogdan explică: 

Chestiunea noastră fiind una internă, nu am invitat niciun alt lider, nici din partea dreaptă a eşicherului, nici din colegii de guvernare pentru că am considerat că trebuie să rezolvăm o problemă extrem de rapid, fără prea multe floricele, cu multă seriozitate, cu multă solemnitate şi să ne apucăm de treabă pentru că e nevoie de bună guvernare, e nevoie de măsuri.

Deci, toată lumea e cu treabă,, da? 😉

 

Cookies