Ce fac șoferii bucureșteni când nu știu că sunt văzuți de Poliție. Episodul II. VIDEO

de:
19 aug. 2013
0 Afișari
Ce fac șoferii bucureșteni când nu știu că sunt văzuți de Poliție. Episodul II. VIDEO

Într-o mare proporţie accidentul de circulaţie este urmarea erorii umane, cauzată de un anume tip de comportament la volan, arată Poliția Rutieră într-un comunicat remis B365.ro.

Atitudini inadecvate duc de regulă la nenorociri pe drumurile publice, care de cele mai multe ori nu sunt întâmplătoare, pentru că la volan şi cu piciorul pe pedala de acceleraţie, unii şoferi îşi descarcă toate energiile negative acumulate.
De multe ori observăm în trafic, şoferi cum pendulează de pe o bandă de circulaţie pe alta, fără să-şi ia cele mai elementare măsuri de siguranţă, alţii care depăşesc coloana de maşini oprită la semafor şi se aşează în faţă.
Greşind azi, greşind mâine scade responsabilitatea şi creşte riscul de accident. Aşa devenim involuntar agresivi în conducere, imprevizibili pentru ceilalţi şoferi şi uşor, uşor ajungem pe nesimţite potenţiali provocatori de accidente.
Lipsa unui echipaj rutier în trafic nu trebuie să conducă la ideea că în acea zonă există un vid sancţionatoriu pentru şoferii indisciplinaţi.

Brigada Rutieră a acţionat în perioada 14-15.08.2013 cu echipe formate din autospeciale neinscriptionate si motociclete, pentru a-i depista şi sancţiona pe acei conducători auto care respectă normele rutiere doar atunci când observă echipajele inscripţionate ale poliţiei.
În urma acţiunii au fost sancţionaţi 64 de conducători auto, au fost reţinute 10 permise de conducere în vederea suspendării şi a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a depăşit suma de 17.000 lei.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

VEZI ȘI Episodul I: Ce fac șoferii bucureșteni când nu știu că sunt văzuți de Poliție. VIDEO

Cookies