Ce fac Iohannis, Cîțu și încă vreo doi lideri exact când noi ne enervăm la culme în traficul din București

15 feb. 2021
107 Afișari
Ce fac Iohannis, Cîțu și încă vreo doi lideri exact când noi ne enervăm la culme în traficul din București

Bucureștiul este, de fapt, un oraș primitor, foarte cumsecade cu oamenii. Îi găzduiește cu îngăduință pe toți, de la politicieni - care ne conduc sau bat din pinteni să o facă - și până la ziceți voi ce. În acest amestec încântător, diseară la 18:00, adică taman la ora la care traficul prin oraș o ia complet razna, președintele Iohannis adună liderii coaliției la ședință de urgență.

La București, coalițiile politice au fost întotdeauna complicate. După primele zile, maximum săptămâni de afecțiune declarată, încep negreșit mai întâi tensiunile, apoi – desigur – crizele. Serios, de câte ați auzit sintagma „criză în coaliție”? Exact, de fiecare dată când am avut coaliție de guvernare.

Acum, pare-se că suntem în faza „tensiuni”, n-am ajuns încă la faza „criză”. Dar, slavă cerului, nu e ca și cum n-ar mai fi timp de parcurs toate etapele.

Long story short, bugetul pe 2021 e prima treabă serioasă și complicată pe care o are de dus la bun sfârșit actuala coaliție și, desigur, nu numai că au apărut probleme, dar e ditai sămânța de scandal în cifrele premierului Cîțu.

După ce mai pe surse, mai pe Facebook, mai direct în declarații publice (la microfon, adică), politicienii au aruncat cu roșii stricate în strategii și împărțeli bugetare, Klaus Iohannis i-a chemat pe toți la Vila Lac, să se asigure că cearta nu devine bătaie în curtea școlii.

Surse politice spun așa pentru Digi24: președintele Klaus Iohannis va avea  azi, la Vila Lac, o discuție cu liderii coaliției de guvernare. Întâlnirea a fost convocată pentru ora 18:00 și are ca temă principală bugetul de stat pentru anul 2021. La discuții va participa și premierul Florin Cîțu.

Dimineață, liderii celor trei partide din coaliția de guvernare au avut o ședință tensionată pe tema legii bugetului. Miniștrii USR PLUS au amenințat că nu vor vota bugetul din cauză că ministerele lor nu au primit banii pe care i-ar fi dorit, iar premierul Florin Cîțu le-a zis că habar n-au să citească bugetul, dar știu să facă scandal.

Cookies