Utile

Ce este stimulentul pentru persoane cu handicap oferit de DGAS București

Stimulentul pentru persoane cu handicap constă într-o sumă de 500 de lei pe care Primăria Capitalei o acordă, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGAS), adulților cu dizabilități. Astfel, aceștia vor putea achita mai ușor tratamentele pe care le urmează sau terapiile necesare recuperării.

Cine îl poate primi?

Beneficiari ai stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap sunt adulții cu dizabilități, încadraţi în oricare dintre cele 4 grade de handicap, cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii. Totodată, certificatul acestora de încadrare în grad de handicap trebuie să fie emis de către una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului București. Nu în ultimul rând, beneficiarii nu vor avea nicio datorie față de bugetul local.

Care sunt actele necesare?

Unde se depun actele?

Persoanele cu handicap care doresc să acceseze stimulentul oferit de DGAS vor depunde documentele necesare la sediul din strada Constantin Mille nr. 10, sau online accesând link-ul online.dgas.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button