Utile

Ce este cardul contactless de la Metrorex și când va putea fi folosit de toți bucureștenii

Metrorex a introdus noile carduri contactless pentru accesul la metrou, modernizând, astfel, sistemul de taxare.

Noile carduri au fost introduse începând cu data de 24 decembrie. Cu toate acestea, procesul se desfășoară în mod etapizat, potrivit reprezentanților Metrorex.

Așadar, Metrorex a început distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenţi în casieriile speciale din următoarele staţii de metrou:

  • Universitate – începând cu 24 decembrie 2020
  • Piaţa Unirii – începând cu 28 decembrie 2020
  • Piaţa Unirii 2 – începând cu 29 decembrie 2020
  • Gara de Nord 1 – începând cu 30 decembrie 2020.

Totodată, începând cu luna ianuarie 2021, cardurile contactless pot fi achiziționate de elevi şi studenţi de la casele speciale.

Potrivit Metrorex, până la finele primului trimestru toate categoriile de călători vor putea beneficia de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reţeaua de metrou.

„Modul de utilizare al noului card contactless este simplu şi intuitiv. Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma contactless existentă la nivelul porţii de acces după care vor primi mesajul de «Acces liber»”, se menţiona în comunicatul Metrorex citat de Digi24.

În ce stații se pot folosi cardurile contactless în prezent

În prezent, aceste noi carduri pot fi folosite atât pe Magistrala 5 de metrou, cât și pe vechile tronsoane de metrou, chiar și acolo unde nu a fost instalat deocamdată sistemul modern.

Potrivit reprezentanților Metrorex, la toate porțile de acces există cititoare atât pentru cardurile mangnetice, cât și pentru cardurile contactless.

Tot ce trebuie să facă călătorii este să apropie cardul contactless de pictograma contactless. Imediat după vor primi mesajul de “Acces liber”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button