Ce elemente funcţionale şi de decor nu trebuie să lipsească dintr-un restaurant (P)

23 mart. 2021
19 afișări
Ce elemente funcţionale şi de decor nu trebuie să lipsească dintr-un restaurant (P)

Având în vedere că mâncarea este savurata iniţial din priviri, nu doar felul în care arata farfuriile contează, ci şi mediul în care este întâmpinat clientul are un impact puternic.

Există câteva elemente importante din cadrul unui restaurant, de care depinde aspectul acestuia şi starea pe care o exprima oaspeţilor. Printre ele se numără: stilul, luminozitatea şi compartimentarea. După ce sunt stabilite, pot fi introduse elementele de decor.

  • stilul: este stabilit ţinând cont de tipul de mâncare servit în restaurant. Proprietarii pot ţine cont de personalitatea lor în stabilirea stilului. Ei trebuie să îşi creeze propria imagine, diferită de aceea a concurenţei;

  • luminozitate: se va înveşti atât cât este nevoie sau chiar mai mult de atât în sistemul de iluminat – lumina de calitate este esenţială în restaurant;

  • compartimentare: în funcţie de dimensiuni, se va stabili cea mai bună modalitate de împărţire a spaţiului. Restaurantul nu trebuie să fie aglomerat: clienţii trebuie să fie confortabili, la fel şi personalul.

Elemente de interior esenţiale: scaune şi mese

Clienţii ce calca pragul restaurantului trebuie să aibă la dispoziţie scaune confortabile. Dimensiunea meselor şi a scaunelor trebuie să fie aleasa în funcţie de spaţiu. Este bine de ştiut că persoanele care vin la restaurant îşi doresc să aibă parte de intimitate. De aceea, între mese trebuie să existe o distanţă potrivită.

Estetic vs. Funcţional: podea şi pereţi

Aspectul estetic trebuie îmbinat cu cel funcţional în ceea ce priveşte alegerea podelei şi a culorii pereţilor. Podeaua trebuie să fie antiderapanta – foarte important pentru siguranţa personalului.

De asemenea, un plus îl aduc următoarele caracteristici: uşor de curăţat şi durabilă.

Pereţii nu trebuie să fie supraîncărcaţi, pentru a nu obosi ochiul. În acest fel, mediul creat va fi plăcut, luminos şi relaxant. Cu toate astea, pot exista zone cu nuanţe mai puternice sau accesorii: în acest fel, se creează un echilibru stilistic.

Elemente de exterior ce nu trebuie să lipsească: pergole automatizate

Crearea condiţiilor optime pentru clienţi este un must! Pe piaţa există pergole automatizate care protejează împotriva razelor directe ale soarelui, ce pot deveni deranjante atunci când clienţii servesc masă.

Arhitecţii care proiectează astfel de elemente de funcţionalitate şi decor pentru restaurante dispun de experienţa necesară pentru a oferi doar sfaturi şi rezultate excepţionale. O pergolă instalată într-un restaurant trebuie să îndeplinească anumite caracteristici:

  • design personalizat, în funcţie de stilul restaurantului;

  • confortabilă: creează condiţiile optime pentru clienţi;

  • stabilă: garantează siguranţă clienţilor;

  • durabilă: este o investiţie importantă pentru spaţiu, ce trebuie să reziste în timp.

Conform RoyalPergola.ro, specialiştii în proiectarea pergolelor trebuie să ofere servicii complete, ţinând cont de noile tehnologii şi tendinţe. Rezultatele trebuie să fie de înaltă calitate şi durabile, deci fabricarea se face doar din materiale rezistente, superioare.

Mulţumită dezvoltării tehnologiei, există pe piaţă modelul de pergola retractabila restaurant. Acest tip asigura atât confortul personalului, cât şi al clienţilor. Pergola acţionează independent, electric, ori poate fi controlată cu ajutorul unei telecomenzi. La cererea antreprenorului, modelul de pergola ales poate fi personalizat privind următoarele caracteristici sau îmbunătăţiri: dimensiuni, senzor de vânt, senzor de lumină.

Pergolele au capacitatea de a acoperi orice suprafaţă, indiferent de dimensiuni. De altfel, sunt potrivite spre a fi folosite pe toată perioada anului, fiind stabile şi impermeabile. Este important ca antreprenorul să apeleze exclusiv la serviciile unei companii producătoare de pergole certificate ISO 9001 şi ISO 14001.

Cookies