Ce datorie avea Mihai Gâdea de la Antena 3 la Dan Voiculescu

de:
11 aug. 2014
9 Afișari
Ce datorie avea Mihai Gâdea de la Antena 3 la Dan Voiculescu

Datoria pe care o avea Mihai Gâdea la Dan Voiculescu a fost aflată din declarația de avere a acestuia din urmă, pe vremea când era senator, fiind consemnată la secțiunea „împrumuturi”. Ultima consemnare, deci, este din urmă cu doi ani, din luna iulie 2012. Conform acelei declarații de avere, Mihai Gîdea și soția aveau de restituit suma împrumutată de 695.000 de lei de la „domn profesor”. Datoria scăzuse față de anul precedent, când era trecută ca 785.000 de lei. Aceeași sumă figura și în anul 2010 ca împrumut acordat de Dan Voiculescu lui Mihai Gîdea.

Citește și Cât câştigă Radu Tudor la Antena 3. Plus salariile lui Mircea Badea şi Mihai Gâdea 

Potrivit jurnalistului Robert Turcescu măsura sechestrului asigurator ar putea atinge mai mulți jurnaliști ai trustului Intact, printre aceștia se află și Mihai Gâdea. De altfel, chiar și ministrul Agriculturii Daniel Constantin ar putea fi atins de sentința completului de judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare și confiscarea terenului pe care se află sediul posturilor TV din grupul Intact, dar şi a 3,5 milioane de dolari din averea omului de afaceri (plus încă 10 milioane de dolari din averea fiicelor sale).

Turcescu scrie pe blogul său că Mihai Gâdea îi datorează lui Dan Voiculescu aproape 200.000 de euro, iar Daniel Constantin are să-i restituie lui Voiculescu 300.000 de euro. Aceste datorii sunt consemnate în declarațiile de avere ale lui Dan Voiculescu.

„Exista in noul Cod de Procedura Civila articolul 780 care vorbeste despre „procedura tertului poprit” care stipuleaza ca „sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deţinute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea, în condiţiile art. 732 alin. (1), pot fi poprite şi bunurile mobile corporale ale debitorului deţinute de un terţ în numele său”, scrie Robert Turcescu.

Jurnalistul afirmă că pentru recuperarea datoriilor de la Dan Voiculescu, statul român s-ar putea îndrepta și spre terții amintiți „golindu-le conturile”. „Numai din datoriile lui Gadea si Constantin s-ar incasa aproape o jumatate de milion de euro!”, afirmă Turcescu.

Cookies