SMART CITY

Ce creșe vor fi DESCHISE în Sectorul 2, începând de luni – 22 iunie 2020. Câte LOCURI sunt asigurate

Redeschiderea creșelor se va face în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1.076 din 12 iunie 2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2:

– Creșa Ciobănașului – Str. Ciobănașului nr. 23, Sector 2

– Creșa Sinaia – Aleea Sinaia nr. 4, Sector 2

– Creșa Teiul Doamnei – Str. Teiul Doamnei nr. 99, Sector 2

– Unitatea de Educație Timpurie Grădinița nr. 23 – Str. Gheorghe Răduță nr. 1, Sector 2

În contextul reglementărilor privind protecția și prevenirea infectării cu CoVid – 19, creșele vor funcționa la capacitate redusă, după cum urmează:

Creșa Ciobănașului – 80 locuri

Creșa Sinaia – 38 locuri

Creșa Teiul Doamnei – 38 locuri

Unitatea de Educație Timpurie Grădinița nr. 23 – 15 locuri

Activitatea Unității de Educație Timpurie Grădinița nr. 137 situată în str. Plumbuita nr. 5, Sector 2, va rămâne în continuare suspendată, deoarece nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1.076 din 12 iunie 2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, iar părinții vor fi orientați către Creșa Teiul Doamnei și Creșa Sinaia, informează administrația locală într-un comunicat de presă remis la redacție. 

Înscrierile la creșă se vor face în baza unei declarații pe proprie răspundere (modelul va fi regăsit pe pagina www.social2.ro).

Totodată, părinții vor fi informați și consiliați cu privire la respectarea prevederilor privind predarea și primirea copiilor la creșă, respectarea circuitelor de intrare – ieșire și obligativitatea triajului epidemiologic.

De asemenea, autoritatea locală recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor impuse. Astfel, părinții sunt rugați să nu aducă jucării sau alte obiecte personale ale copiilor pentru a împiedica riscul de infectare a acestora.

„Conștiente de importanța serviciilor oferite în creșele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, autoritățile locale vor asigura pentru unitățile de educație timpurie menționate condițiile optime de desfășurare a activității de supraveghere și îngrijire a copiilor preșcolari, alocând în acest sens toate resursele financiare, materiale și umane, astfel încât aceștia să beneficieze de o asistență optimă, de siguranță și educație, în conformitate cu nevoile lor și în parteneriat cu familia”, a declarat primarul Sectorului 2, Toader Mugur Mihai.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button