FIT CITY

Ce conțin, de fapt, cartofii prăjiți de la McDonald’s

Printre ingrediente se numără opt tipuri de ulei, dar şi arome naturale, coloranţi, conservanţi şi agenţi antispumare. În plus, după ce sunt tăiaţi, cartofilor le sunt eliminate zaharurile naturale, care le pot da o altă culoare la prăjire. Apoi, cartofii sunt coloraţi artificial, procesaţi pentru a elimina umezeala în exces, după care sunt pre-prăjiţi timp de 45-60 de secunde şi apoi congelaţi.

„La prima vedere, multe dintre cele 17 ingrediente sunt periculoase pentru sănătatea oamenilor. Câţi oameni ştiu oare de aceste ingredinte? Mulţumim pentru transparenţă, McDonald’s”, scrie bleepit.org.

Campania de transparenţă a McDonald’s, numită „Mâncarea noastră, întrebările voastre”, a început în iunie 2012, răspunzând utilizatorilor de pe reţelele de socializare. Din păcate, efectul nu a fost unul scontat, iar cel mai mare „succes” l-a avut tocmai lista ingredientelor din cartofii prăjiţi, care s-a viralizat rapid.

VEZI ȘI VIDEO: CUM SE GĂTESC CARTOFII PRĂJIȚI LA MC DONALD’S


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button