“Ce caută tramvaie pe linia de BMW de pe Calea Moșilor?” Trei ore au stat tramvaiele în coloană, după ce șina a fost blocată de o mașină parcată aiurea

22 dec. 2022
10617 afișări
“Ce caută tramvaie pe linia de BMW de pe Calea Moșilor?” Trei ore au stat tramvaiele în coloană, după ce șina a fost blocată de o mașină parcată aiurea
Un BMW blochează linia de tramvai de pe Moșilor | Sursa foto: Info Trafic Rutier - Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare

„Ce caută tramvaie pe linia de BMW?” este, probabil, cea mai cunoscută glumă răsărită din traficul din București. Este rostită ori scrisă deopotrivă și râzând, și scrâșnind din dinți, depinde de momentul în care vine în minte.

În imaginea de față, sigur avem de-a face cu o situație cu scrâșnit din dinți. Un bucureștean a publicat pe grupul de Facebook Info Trafic Rutier – București și Ilfov / Accidente / Filmari / Radare” această fotografie făcută pe Calea Moșilor, la noi în București, iunde un BMW a blocat linia de tramvai. vreme de trei ore a stat acolo, timp în care tramvaiele s-au aliniat, unul după altul, pentru că șina era blocată de mașina parcată aiurea.

„Pe Moșilor, BMW-ul mai tare ca tramvaiul și Poliția rutieră la un loc”

Zeci de oameni au comentat, pe grup, la această postare, unii dintre ei povestind că au fost acolo, fie în zonă, fie într-unul dintre tramvaie. Să fii călător într-unul dintre tramvaiele blocate de BMW pe Moșilor e cea mai proastă  dintre variante. Domnul  Dumitrașcu este unul dintre vatmani și povestește:

Trei ore am stat acolo! Eu eram în al șaselea tramvai…

Vatmanul care a fost blocat trei ore mai spune că polițistul – și el vizibil în imagine – ar fi venit după o oră și jumătate

Un BMW blochează tramvaie STB timp de 3 ore. Ce instrumente are poliția

A trecut aproape o lună și jumătate de când o lege nouă făcea vâlvă: legea care să poliției rutiere dreptul de a ridica mașini parcate aiurea, lege care a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și care spune așa

Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administrașiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

În același timp, Codul Penal prevede sancțiuni clare pentru o situațe precum cea din imagine. Face asta la articolul 329, alineatul 3.

Art 339 Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice | Codul Penal

(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.

Așadar, cadru legal și instrumente pentru a rezolva o astfel de problemă există. Ce nu există e o explicație pentru durata acestui blocaj.

Cookies