BAZAR

Ce caută românii cel mai mult pe internet

Rezultatele studiului, prezentate, miercuri, în conferinţa Internet & Mobile World, arată că, în luna august, 5,8 milioane de internauţi români au căutat ştiri pe internet. 55% dintre aceştia sunt bărbaţi, iar 45% sunt femei. Mare parte dintre cei interesaţi de ştiri au vârsta cuprinsă între 25 şi 44 de ani şi trăiesc în mediul urban.

Pe locul al doilea în topul intereselor se situează reţetele culinare – 4,5 milioane de utilizatori români au fost interesaţi de acest subiect în luna august. 66% din totalul celor care au căutat reţete culinare sunt femei, iar segmentul de vârstă cel mai interesat de acest subiect este 25-34 de ani. Studiul arată că aproximativ 82% dintre cei care caută reţete pe internet sunt responsabili de realizarea cumpărăturilor în gospodărie, cel puţin în egală măsură cu ceilalţi membri ai familiei.

Printre informaţiile care prezintă interes pentru publicul român se numără şi cele de sănătate/ medicină, educaţie/ dezvoltare profesională şi locuri de muncă, scrie Mediafax.

Studiul gemiusAudience conţine date despre profilul utilizatorilor români de internet, frecvenţa de folosire a internetului şi un clasament al celor mai populare site-uri. În luna august s-au înregistrat 8,9 milioane de utilizatori români de internet. 66,28% dintre aceştia trăiesc în mediul urban, în timp ce 33,72% provin din mediul rural. Un procent semnificativ, de 68,65%, dintre internauţii români au mai mult de cinci ani de experienţă în folosirea internetului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button