Pandemia de coronavirus a însemnat pentru mulți români, prilejul ideal si neașteptat să stea acasă și sa puna mâna pe-o carte. Ne-am întors la cărți, sursa de cunoaștere și refugiu, în vremuri grele. Iată care este topul celor mai vândute cărți pe elefant.ro în 2020.
Românii au preferat să citească anul acesta cărți cu teme din zona dezvoltării personale, mai mult decit romane de fictiune, potrivit Wall-Street.ro. Din top 10 bestseller de pe elefant.ro, doar trei cărți sunt romane. Este si acesta un mod prin care cititorii au încercat să rămână ancorați în realitate. Au luat pandemia drept pauza perfectă pentru a încerca să devină persoane mai bune, mai eficiente si mai informate. In topul preferințelor se găsește și cartea lui Kevin Dutton, „Arta manipulării”.
Scriitorul irlandez John Byrne povestește în „Băiatul cu pijamale în dungi” un episod marcant din istoria omenirii, Holocaustul. Acțiunea îl are drept personaj principal pe Bruno, un băiețel german a cărui familie locuia departe de oraș, departe de orice altă locuință. În apropierea casei sale se afla un lagăr de concentrare, unde „locuiau sute, poate mii de oameni îmbrăcați în pijamale în dungi”. Deși cititorii înțeleg despre ce e vorba, băiețelul nu stie ce se întâmplă, motiv pentru care pornește spre gardul de protecție al lagărului, unde întâlnește un alt băiețel de vârsta lui. Întreaga carte este scrisă într-un limbaj ușor de înțeles pentru cei mici.
Liderul spiritual al poporului tibetan oferă tuturor cititorilor un sfat, o îndrumare, o motivație, calea către iubire si compasiune. O carte de mici dimensiuni, care ne învață lucruri mari, ne arată cum să ne ferim de emoțiile distructive și cum să ne lăsăm călăuziți de principii budiste fundamentale. Scrisă cu umor, „Cartea intelepciunii” este un ghid spiritual esențial pentru viața noastră de zi cu zi.
„Din păcate, mulți dintre noi nu au o relație interioară sănătoasă și plină de încredere, iar în cultura noastră se pare că există o epidemie de autocritică, de îndoiala de sine și de convingere că valoarea noastră intrinsecă este determinată de ceea ce facem, de câți bani avem, de cum arătam sau de o serie întreaga de alți factori externi.” spune autorul în cartea sa, un adevărat ghid pentru autocompasiune și puterea de a te autodepăși.
„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani dar nu învață niciodată să pună banii să acționeze pentru ei.” – Robert T. Kiyosaki.
„Tată bogat, tată sărac” reprezintă piatra de temelie pentru orice persoană care vrea să devină independentă din punct de vedere financiar.
Această carte a revoluționat psihologia si analizeaza importanța uriașă pe care o au emoțiile în dezvoltarea personala. Astfel, când înțelegem cum ne influențează sentimentele în viața de zi cu zi, totul devine mult mai clar. Inteligența emoțională, denumită EQ, presupune conștientizarea de sine, empatia și autodisciplina. Aceste procese se pot cultiva și forma la orice vârstă.
Kevin Dutton explorează, prin intermediul acestei cărți, întreaga știință a persuasiunii. De la analiza celor mai buni manipulatori din istorie și până la diversele procedee și tehnici de manipulare, „Arta manipulării” le ascunde între coperți pe toate.
„Un tur amplu și captivant al științei persuasiunii și influenței… care expune, alături de multe alte minunății, cât de mulți oameni de știință muncesc efectiv în zonele întunecate ale personalității umane, ale îmbunătățirii psihologice și, în principal, ale controlului minții„. – The Sunday Times
Dacă ești o persoană care se supără ușor, nu citi această carte. Dacă însă cauți o carte care să te ajute să descoperi că tot ce ți-ai dorit vreodată se ascunde înlăuntrul tău, atunci oprește-te, ai găsit-o. „Unfu*k Yourself este manualul celor resemnați și înfrânți, un manifest pentru o adevărată schimbare a vieții și descătușarea măreției fiecăruia dintre noi”, potrivit lui Gary John Bishop, unul dintre experții de prim rang din domeniul dezvoltării personale.
Ghidul revoluționar scris de Mark Manson, definitoriu pentru o generație întreagă generație, contrazice ideea de pozitivitate permanentă și încurajează ambiționarea în vederea depășirii obstacolelor. Folosindu-se atât de cercetări științifice, dar și de anecdote, Manson sugerează că „pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm NU cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum sa le tolerăm mai bine”, pentru a duce o viață mai realistă și mai ancorată în prezent.
„Pacienta tăcută” este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act. Povestea, care ia întorsături sumbre și scoate la iveală secrete și chiar un jurnal personal, te va face să nu lași cartea din mână până nu afli deznodământul.
Primul roman al Deliei Owen este o poveste tulburătoare despre modul în care izolarea influențează comportamentul uman, poveste văzută prin ochii unui copil abandonat. Prin modul în care se împletește firul narativ, cititorul se transformă în complice la minunile secrete și periculoase ale personajului principal, Kya Clark. Acțiunea are loc într-un oraș mic, de pe coasta Carolinei de Nord, oraș a cărui liniște este tulburată de moartea lui Chase Andrews, unul dintre cei mai populari locuitori. Kya, supranumită „Fata Mlaștinii”, trebuie sa faca fata zvonurilor conform cărora ea l-ar fi ucis pe Chase.