Ce CAPCANE ascund CARDURILE DE CREDIT

de:
12 sept. 2015
0 Afișari
Ce CAPCANE ascund CARDURILE DE CREDIT

În iulie, numărul restanţierilor a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii doi ani, creşterea fiind susţinută de faptul că mulţi clienţi se mulţumesc să plătească numai suma minimă de rambursat şi ajung astfel să prelungească ani de zile achitarea împrumutului, pe care l-ar putea stinge chiar şi în câteva luni, informează TVR.

Pe extrasul de cont al unui client cu un card de credit, printre cifre, se ascunde capcana. Iar clientul îi cade victima dacă se limitează să plătească numai suma minima obligatorie.

La un salariu mediu pe economie, un român poate obţine maximum 6.000 de lei pe un card de credit. Dacă plăteşte lunar suma minimă obligatorie, adică 20 de lei, ajunge ca, la final, să dea dublu băncii şi să se afunde în datorii 18 ani. Dacă ar plăti însă 260 de lei lunar, ar achita datoria în doi ani.

Cine nu a ţinut cont de asta, a ajuns dator vândut la bănci. Datele oficiale, arată că în iulie am atins cel mai mare număr al restanţierilor la bănci din ultimii doi ani. Peste 700.000 de persoane aveau întârzieri mai mari de 30 de zile.

Datoriile românilor împrumutaţi la bănci depăşesc 11 miliarde de lei. Cele mai multe sunt în euro şi în monedă naţională.

Cookies