Ce clădire din Bucureşti a fost desemnată „Cea mai buna clădire de birouri a anului”

de:
11 apr. 2014
0 Afișari
Ce clădire din Bucureşti a fost desemnată „Cea mai buna clădire de birouri a anului

Robert Neale, proprietarul si director general al Portland Trust, a ridicat premiul „Cea Mai Buna Cladire de Birouri a Anului” (Best Office Building of The Year) pentru proiectul Floreasca Park, in cadrul ceremoniei de premiere a celui mai prestigios eveniment din industrie, Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA). Gala s-a desfasurat pe data de 8 aprilie 2014, la Varsovia, la care au participat peste 600 de profesionisti in property development si real estate din peste 40 de tari din regiune, informează compania, într-un comunicat remis B365.ro.

„Cladirea de birouri Floreasca Park a fost realizata in timpul planificat si in buget, fiind in prezent in proces de obtinere a calificarii EXCELLENT de la BREEAM. Punctele obtinute, in principal datorita sistemul geotermal de pompe de caldura, au fost o fractiune sub nivelului necesar pentru obtinerea calificarii de OUTSTANDING. Sistemul geotermal este primul de acest gen dezvoltat pentru o cladire de birouri din Bucuresti si va oferi economii financiare semnificative pentru chiriasii cladirii, consumandu-se cu pana la 40% mai putina energie pentru incalzirea si racirea cladirii”, a declarat Robert Neale. Tot el descrie sistemul ca fiind „un proiect care iese din randul tehnologiilor verzi utilizate pana in prezent – are cu adevarat un impact. Este o inovatie eficienta si practica ce aduce economii directe chiriasilor si reduce semnificativ amprenta de carbon asupra mediului”, spun reprezentanţii companiei.

Cel de-al doilea premiu castigat in aceasta saptamana a fost in cadrul Europaproperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum Romania, care s-a desfasurat in Bucuresti pe data de 10 aprilie 2014. Portland Trust a castigat premiul Office Development of the Year pentru Floreasca Park. Editia a IX-a a acestui eveniment de premiere onoreaza cele mai remarcabile proiecte, companii si oameni de business din sud-estul Europei in 2013, din sectorul imobiliar comercial, se mai precizează în comunicat.

Cele doua premii Best Office Building of The Year si Office Development of the Year nu sunt singurele titluri castigate de Portland Trust pentru Floreasca Park. In 2013, la cea de-a VIII-a editie anuala a Galei Premiilor South Eastern Europe Real Estate Awards (SEE Real Estate Awards) pentru anul 2012, organizat de EuropaProperty, Portland Trust a castigat premiul SEE Green Building – „BREEAM -Etapa de Proiectare”, pentru cladirea de birouri Floreasca Park.

Portland Trust a castigat, de asemenea, in 2007, premiul Cea mai Buna Cladire de Birouri (Best Office Building) pentru Bucharest Business Park.

Proiectul Floreasca Park a fost realizat de Portland Trust si partenerul sau de joint venture Ares Management.

Floreasca Park este cea de-a cincea constructie pe care Portland Trust a dezvoltat-o in Romania. Astfel, cu cei aproximativ 40.000 mp de spatii pentru birouri, Floreasca Park reprezinta 15% din cei 260.000 mp construiti si inchiriati de companie, incepand din anul 1999.

Eveniment organizat de CEE Forum Insight in asociere cu Financial Times, cu scopul de a recunoaste si incuraja excelenta in afaceri din sectorul imobiliar comercial din Noua Europa. La cea de-a XI-a editie, premiile anuale CEEQA sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind cele mai importante premii din industrie pentru sectorul de investitie si dezvoltarea in sectorul imobiliare comercial din 18 de tari din Europa de Est: Romania, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ucraina, Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia.

Portland Trust a fost infiintata in 1997 pentru a dezvolta proprietati institutionale si comerciale şi are birouri in Praga – Republica Ceha si Bucuresti – Romania.

Cookies