Ce buget au primăriile din București pentru luminițele de Crăciun din acest sezon

02 dec. 2022
232 Afișari
Ce buget au primăriile din București pentru luminițele de Crăciun din acest sezon
Ce buget au primăriile din București pentru luminițele de Crăciun din acest sezon. Sursa foto: Agerpres

Primăria Capitalei a decis ca în acest an să folosească luminițele vechi, dar cu toate acestea, montarea și demontarea instalațiilor costă o sumă semnificativă. Totodată, primăriile de sector din București și-au montat propriile luminițe. Iată ce bugete au fost acordate în acest sezon.

Bugetele primăriilor din București pentru luminițele de Crăciun

Primăria Municipiului București folosește în 2022 luminițele cumpărate în anii trecuți, dar montarea și demontarea acestora costă aproximativ 1,3 milioane de lei, potrivit informațiilor transmise de HotNews.ro.

Îți recomandăm și: Luminițele de Crăciun din București au fost aprinse. Care sunt arterele din oraș unde pot fi admirate decorațiunile

Straie de sărbători și în sectoarele Capitalei

Luminițe pentru Sărbătorile de iarnă și-au pus, separat, și primăriile de sector.

Sectorul 2 are un buget de 1 milion de lei pentru montarea instalațiilor. Luminițele se pun în parcuri și în fața sediului Primăriei. Primarul Radu Mihaiu a transmis că luminițele de Crăciun vor costa aproximativ 500.000 de lei.

Pentru iluminatul festiv, Primăria Sectorului 3 are încheiat un acord-cadru, în valoare de 4,4 milioane de lei, pe o perioadă de 4 ani. Documentul a fost semnat anul trecut, în decembrie, cu societatea PS3, Internet și Tehnologie S3. Până nu de mult, valoarea maximă care ar fi putut fi cheltuită pe an era de 650.000 de lei, dar pragul a fost scos. Pentru că această achiziție nu apare în sistemul electronic de achiziții publice, nu se știe de la cine au fost cumpărate luminițele și nu se știe nici cât costă.

Primarul Daniel Băluță i-a anunțat pe bucureșteni că vor fi montate luminițe în Sectorul 4, dar până la această dată achiziția nu apare în sistemul electronic de achiziții publice.

Primăria Sectorului 6 a montat luminițe în parcuri, în baza unui acord-cadru încheiat în anul 2019, cu firma Flash Lighting Services SA. Anul acest, valoarea contractului subsecvent este de 1,3 milioane de lei, din care, doar pentru Parcul Drumul Taberei este de 830.000 de lei.

Primăriile din țară au făcut în 2022 achiziții publice pentru luminițele de Crăciun de circa 26 milioane de lei (fără TVA). Citește mai mult aici: Cât plătesc primăriile din București și din marile orașe din țară pentru luminițele de Crăciun.

Cookies