ESENTIAL

Ce blocuri vor fi reabilitate termic în Bucureşti, până în anul 2020. LISTA ORDINII DE PRIORITATE

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Proiectul privind Programul multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 4 pentru perioada 2014-2020 a fost aprobat la ultima şedinţă de Consiliul Local Sector 4 cu unanimitate de voturi. 

Pe lista blocurilor ce urmează să fie reabilitate termic GRATUIT până în anul 2020 se află 1.305 imobile, ordinea în care acestea vor fi anvelopate fiind în funcţie de rapiditatea cu care asociaţiile de proprietari au depus cerere la Primăria Sectorului 4. 

„Lucrările aferente Programul multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 4 pentru perioada 2014-2020 vor începe în luna august cu primele 200 de blocuri. Lucrările de reabilitare termică vor fi efectuate fără costuri pentru locatari, costurile fiind suportate integral de administraţia locală”, a declarat, pentru B365.RO, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a adăugat că, în medie, până în anul 2020, vor fi reabilitate termic câte 250 de blocuri pe an. 

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Conform sursei citate, finanţarea Programului multianual de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 4 pentru perioada 2014-2020 este asigurată dintr-un credit extern de 224.700.000 euro luat de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). 

LISTA BLOCURILOR INCLUSE ÎN PROGRAMUL MULTIANUAL DE REABILITARE TERMICĂ 2014-2020, ÎN SECTORUL 4 DIN BUCUREŞTI POATE FI DESCĂRCATĂ DE AICI. 

Până în 2014, în Sectorul 4 au fost reabilitate termic 117 blocuri. Sumele pentru anveloparea termică a acestor blocuri au provenit de la bugetul local, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi dintr-un credit extern contractat de la BEI, adică 34 milioane euro. 

CITEŞTE ŞI Încă 150 de blocuri din Bucureşti au fost incluse pe lista de reabilitare termică gratuită a locuinţelor.

Ce lucrări cuprinde programul de reabilitare termică

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI.  Lucrările de intervenţie constau, în general, din izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei, izolarea termică a planşeului peste subsol în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, lucrări de reparaţii la elementele de construcţie care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea blocului de locuinţe, inclusiv de refacere în zonele de intervenţie. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button