ARHIVA B365

Ce averi impresionante au judecătoarele arestate pentru luare de mită și trafic de influență

Conturi de sute de mii de euro, case şi apartamente în cele mai scumpe zone din Capitală, asta dețin judecătoarele, deşi veniturile pe care le încasau lunar proveneau oficial doar din salariul de magistrat. Interceptările telefonice făcute de procurorii DNA arată modul în care judecătoarele îşi completau veniturile: din luarea de mită, informează realitatea.net.

Fostul preşedinte al secţiei a doua penale de la Tribunalul Bucureşti, Antonela Costache are cu ce se lăuda în declaraţia de avere. Are şi vilă şi apartament , dar şi o garsonieră situată într-o zonă de lux.

Antoanela Constache deţine una dintre cele mai impresionante case din oraşul Voluntari. Imobilul costă câteva sute de mii de euro. Singurul venit al judecătoare este, însă, salariul de magistrat.

Magistratul mai are şi conturi bancare în care a strâns peste 100 de mii de euro. Potrivit DNA, judecătoarele primeau sacoşe de bani pentru a scoate infractori din închisoare.

„A fost aiurea să ia Antoanela jumătatea ta, fiindcă şi l-a pus pe completu’ ei…De fomistă! Că nu, eu din ce ştiu e distrusă cu banii, mie îmi plac…”, spunea avocatul- intermediar Petre Daniel- Costel, conform uneia dintre interceptări.

Şi judecătoarea Viorica Dinu are o avere impresionantă. Potrivit declaraţiei sale de avere ea deţine un teren intravilan într-o zonă scumpă din Buftea, trei apartamente şi bijuterii în valoare de peste 10 mii de euro. Anchetatorii susţin că uneori judecătoarei i se făcea frică de câţi bani urma să primească.

„Oricine ar veni să mă mai roage şi pentru orice dosar, vreau să mă liniştesc, că mă îmbolnăvesc de inimă! Prin ce-am trecut astăzi… am crezut că mor şi înviez a doua zi. Am terminat, dar nu mai vorbesc cu ea. Şi mai avea o chestie la Curte şi i-am spus: «Gata!» Că şi mie mi-e frică dincolo. Că «De ce?», «Păi, de-aia!», Că ea prin mine se duce la Curte.(…) Cu cât ştiu mai mulţi, cu atât iese un fâs! Eu ştiu de la fetele astea de la Curte. În momentul în care au venit două pile, nu servesc niciuna”, spunea Viorica.

Cele două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti au fost suspendate din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii. Ele cer judecătorilor de la Curtea Supremă să le pună în libertate. Recursul se va judeca săptămâna viitoare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button