Ce averi au şefii ISU, Mihai Guţă, Orlando Şchiopu şi Marian Aldoiu, suspendaţi azi din funcţie

de:
25 nov. 2015
30 Afișari
Ce averi au şefii ISU, Mihai Guţă, Orlando Şchiopu şi Marian Aldoiu, suspendaţi azi din funcţie

Mihai-Mirel Guţă conduce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov din luna ianuarie a acestui an, iar până în luna mai a fost inspector şef împuternicit. Anterior, el a fost locţiitor şef direcţie la Centrul Operaţional Naţional al Ministerului de Iterne, ocupând această funcţie din aprilie 2008, notează Mediafax, citat de romaniatv.net.

Conform declaraţiei de avere depuse în anul 2014, Inspectorul general al ISU Bucureşti- Ilfov deţine un apartament în Bucureşti de 68 de metri pătraţi împreună cu soţia, precum şi două autoturisme – Toyota, achiziţionat în anul 2007 şi Chevrolet, cumpărat în anul 2012. El nu are terenuri şi nici alte bunuri, potrivit declaraţiei sale de avere.

În document el a menţionat trei credite bancare de 10.800 de dolari, 8.500 de euro şi 35.000 de lei. Din declaraţia de avere reiese că acesta a încasat, în anul 2013, 64.678 de lei ca locţiitor şef I în cadrul IGSU.

Orlando Cătălin Şchiopu este prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov începând cu 1 mai 2015, până la acea dată el fiind, timp de opt luni, detaşat la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în directa subordonare a secretarului de stat – şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Raed Arafat.

Din declaraţia de avere depusă în anul 2014, reiese că acesta are un apartament în Bucureşti, împreună cu soţia sa, de 37,40 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2011 prin programul Prima Casă şi un autoturism Nissan din anul 2007. De asemenea, are două credite bancare de 41.800 de euro şi de 40. 000 de lei. În calitate de ofiţer în MAI, el a încasat, în 2013, 59.638 de lei şi alţi 2.530 de lei din cedarea folosinţei bunurilor.

Marian Giani Aldoiu ocupă funcţia de adjunct inspector şef şi inspector şef al Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti – Ilfov şi are o experienţă de 18 ani în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, conform CV-ului său. Este adjunctul şefului ISU Bucureşti-Ilfov din aprilie 2015. Până în 2014, el a fost, timp de zece ani, adjunctul şefului ISU Călăraşi şi şeful Inspecţiei de Prevenire din ISU Călăraşi.

Conform declaraţiei de avere depuse în iunie 2014, acesta are, la Călăraşi, trei terenuri intravilane în suprafaţă totală de 325 de metri pătraţi, o casă de 150 de metri pătraţi, un spaţiu comercial de peste 30 de metri pătraţi şi un autoturism Opel din anul 2006. În 2013, el a încasat, conform declaraţiei de avere, 54.533 de lei pentru activitatea depusă în cadrul ISU Călăraşi.

Potrivit legislaţiei în vigoare la nivel national, activitatea de prevenire este condusă de adjunctul inspectorului general, prin structura specializată din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, denumită Inspecţia de Prevenire.

La nivel teritorial, inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti, prin inspecţiile de prevenire, planifică, organizează, pregătesc şi desfăşoară activităţi de prevenire la instituţii publice, localităţi, construcţii cu aglomerări de persoane si agenţi economici cu risc din zona de competenţă, sub coordonarea adjunctului inspectorului şef.

Cei trei şefi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti au fost aduşi cu mandat la DNA, pentru audieri în cazul incendiului de la clubul Colectiv, soldat cu moartea a 60 de tineri.

Şefii ISU Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie, la cerea IGSU, pe perioada derulării anchetei privind tragedia din Club Colectiv. Premierul Cioloş a cerut însă demiterea celor trei şefi ai ISU Bucureşti, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern. Raed Arafat a declarat că nu va demisiona.

Practic, ISU a susţinut până acum că nu a ştiut de existenţa Clubului Colectiv, până în seara incendiului, însă o solicitare efectuată de o firmă de organizări evenimente la ISU arată că instituţiei i se ceruse în scris să avizeze un eveniment cu mii de persoane în Club Colectiv, deci ar fi avut cunoştinţă de existenţa clubului.

Cookies