ARHIVA B365

Ce avere are Solomon Wigler, consilierul lui Oprescu reţinut de DNA pentru mită

Potrivit declaratie de avere pentru 2013, ultima disponibila pe site-ul PMB, el consemneaza si un teren de 65.000 mp in Popesti-leordeni dobandit in 2007 la care este mentionat „vanzare SC TOP Imobiliare SRL – 600.000 RON”.

Solomon Wigler a declarat trei imobile din Bucuresti, de 460, 80 si, respectiv, 350 mp, dar şi trei autoturisme, un Audi Q5, un BMW X1 si un BMW X320D.

De asemenea, el a declarat depozite in valoare totala de 233.000 euro si 33.000 lei.

Solomon Wigler a precizat ca a acordat si doua imprumuturi catre doua persoane fizice in valoare de 87.000 de euro, respectiv 42.000 euro.

Conform declaratiei, in 2012 el a incasat un salariu de 34.857 lei.

DNA l-a retinut pentru 24 de ore pe Solomon Wigler, consilier personal al primarului Sorin Oprescu pentru trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, acesta a fost prins in flagrant miercuri seara, in timp ce primea o mita de 25.000 de euro.

Acesta ar fi primit, din 2012 si pana acum 204.000 de euro, bani pretinsi pentru a interveni pe langa consilieri ai municipiului Bucuresti si pe langa primarul Capitalei, pentru planuri urbanistice zonale pentru supermaketuri si pentru sensuri giratorii care sa deserveasca supermarketuri. Conform indiciilor oferite de DNA, se pare că Wigler a cerut mită pentru construirea unor supermarketuri KAUFLAND de către S.C. Alpha Property Development S.R.L. și acceptarea unei donații de teren pe care Primăria să construiască un drum, tot de la KAUFLAND, prin intermediul S.C. Alpha Property Development S.R.L..

Conform referatului întocmit de procurorii DNA, prin care se cere arestarea preventivă a consilierului Solomon Wigler, acesta a primit o parte din mită chiar în biroul din Primăria Generală a Capitalei. O parte din mita primită de Wigler a fost dată de un om de afaceri pentru obtinerea autorizatiei de constructie a unui sens giratoriu pentru un supermarket, situat la intersectia a doua bulevarde. Consilierul i-a promis acestuia că va interveni pe langa primarul Oprescu pentru obtinerea unei autorizatii speciale. La 25 octombrie 2013 a fost eliberata de catre Primaria Municipiului Bucuresti autorizatia de construire numarul 348, ce poarta semnatura primarului Sorin Oprescu. VEZI REFERATUL AICI 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button