Ce avere are noul director general al RATB

de:
25 feb. 2014
24 Afișari
Ce avere are noul director general al RATB

După luni întregi de provizorat, Daniel Florentin Doman a fost numit director general al RATB, pe 21 ianuarie 2014, în urma concursului organizat la nivelul Regiei.

Potrivit declaraţiei de avere, publicată pe site-ul instituţiei, directorul general al RATB are un teren intravilan de 2.000 mp, situat în comuna Joiţa, judeţul Giurgiu, pe care l-a cumpărat în 2010. De asemenea, şeful RATB are trei apartamente în Bucureşti şi o casă de locuit, cu o suprafaţă de 350 mp, în comuna Joiţa, judeţul Giurgiu, pe care Doman şi-a construit-o în 2013. Din cele trei apartamente Doman deţine doar unul în cotă-parte de 100%. Acest apartament are o suprafaţă de 85 mp şi a fost cumpărat de şeful RATB în 2002. Celelalte două apartamente din Bucureşti, în suprafaţă de 64 mp şi, respectiv, 80 mp, au fost moştenite de Daniel Doman împreună cu Doman Ana şi, respectiv, Doman Marilena, în ambele situaţii Daniel Doman având o cotă parte de 50%.

Potrivit declaraţiei de avere, directorul general al RATB nu are o maşină proprie şi nici împrumuturi sau conturi de economii.

În ceea ce priveşte veniturile actualului şef al RATB, acesta a obţinut, în 2013, în calitate de şef departament şi
inginer la RATB, un salariu de 57.928 lei, echivalentul unei remuneraţii lunare de 4.827,3 lei.

Soţia şefului RATB, Marilena Doman, a câştigat, în 2013, ca sociolog la RATB, suma de 19.820 lei, echivalentul unui salariu lunar de 1.651,6 lei.

De asemenea, potrivit declaraţiei de interese, Daniel Florentin Doman este asociat unic al firmei AMACREDA CONSTRUCT SRL. În 2007, firma avea ca domeniu de activitate fabricarea de articole confecţionate din textile, iar din 2008 firma se ocupa cu „activităţi de design specializat”, conform clasificării CAEN.

În 2010, firma condusă de Doman Daniel Florentin înregistra o pierdere de 12.164 lei, iar cu un an înainte AMACREDA CONSTRUCT SRL a avut o pierdere de 34.622 lei, conform Ministerului Finanțelor. În 2011, firma figura cu datorii de 78.725 lei şi cu o cifră de afaceri de 0 lei.

Doman Daniel Florentin are 46 de ani și s-a născut la Medgidia, în județul Constanța. El a câștigat cel mai mare punctaj la concursul organizat pentru conducerea RATB.

Reamintim că noua conducere a Regiei are de gestionat o situație explozivă, cu pierderi majore și cu angajați îngrijorați de posibila pierdere a locurilor de muncă, dar și de condițiile de lucru neconforme.

Din cauza subfinanţării, RATB are acum datorii în valoare de aproape 20 milioane lei faţă de Metrorex, din titlurile de călătorie încasate de Regie pe cardurile comune pentru RATB şi metrou, reprezentanţii Metrorex anunţând, pentru B365.ro, că vor să renunţe la cardurile contactless, din cauza unei datorii. RATB are datorii foarte mari şi faţă de statul român, fiind pe primul loc în topul datornicilor la bugetul de stat, cu datorii totale de 443 de milioane de lei. Regia datoreaza 221 de milioane de lei restanţe la plata TVA şi 222 de milioane de lei dobânzi şi penalităţi, conform datelor de la ANAF, valabile la 31 decembrie 2013. Regia Autonomă de Transport Bucureşti mai are şi datorii de 23,7 milioane de lei către bugetul asigurărilor sociale, sumă pentru recuperarea căreia s-a declanşat executarea silită.

Citeşte şi: Cresc subvențiile pentru RATB, anul acesta. Câți bani va primi Regia pentru acoperirea biletelor

Cookies