ARHIVA B365

Ce au găsit inspectorii în muncă pe șantierele din București: SCLAVIE în ansamblurile rezidențiale

„Până la această dată, s-au efectuat verificări la un număr de 82 de şantiere de construire a unor ansambluri imobiliare aflate pe raza Municipiului Bucureşti, aparţinând unor societăţi sau persoane fizice, în vederea verificării respectării legislaţiei în vigoare în domeniul construcţiilor, al prevenirii şi combaterii muncii la negru/gri şi al prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Sisteme de Pază şi Secţiile 1-26 au aplicat, în urma verificărilor, 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 90.600 lei pentru încălcarea prevederilor Legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Pentru opt şantiere, Inspectoratul de Stat în Construcţii Bucureşti a dispus oprirea lucrărilor. De asemenea, inspectorii ISC au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 222.100 lei şi au dispus 38 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Pentru şapte şantiere, inspectorii din cadrul ITM Bucureşti au dispus măsura sistării lucrărilor. Ei au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 317.000 lei şi au dispus nouă măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 36.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii contabilităţii, Legii privind registrul unic de control, precum şi ale Legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

„Acţiunile se circumscriu activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri”, se arată în comunicat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button