Ce au, de fapt, de împărțit, interlopii Mironescu și Mararu de au ajuns la atentate

de:
13 feb. 2013
11 afișări
Ce au, de fapt, de împărțit, interlopii Mironescu și Mararu de au ajuns la atentate

Ioan Dumitru Mironescu este cercetat că ar fi pus la cale atentatul cu bombă de la Piatra Neamţ, iar fraţii Mararu sunt cercetaţi că ar fi angajat un asasin moldovean, pe Vitalie Proca, pentru uciderea rivalului. Cronologia atentatelor a fost făcută de procurorii DIICOT în referatul prin care cer arestarea preventivă al lui Ioan Dumitru Mironescu, scrie evz.ro.

Anchetatorii DIICOT mai arată că mobilul comiterii infracţiunii de tentivă de omor, „subliniem faptul că inculpatul şi membrii familiei Mararu erau în relaţii de duşmănie de mai mulţi ani, aspect ce este de notorietate la nivelul municipiului Piatra Neamţ”.

* Până în anul 2005 Mironescu Ioan Dumitru a fost unul din apropiaţii şi colaboratorii numitului Mararu Gheorghe Catalin, acesta din urmă dând bani cu camătă la nivelul judeţului Neamţ. Urmare unor neînţelegeri relaţia dintre aceştia s-a răcit.

* În perioada care a urmat, cei doi au început să se învinovăţească reciproc pentru diverse infracţiuni comise împotriva membrilor fiecăreia dintre tabere, considerându-le acte de răzbunare ale adversarilor.

* În noaptea de 22/23.11.2005 a fost incendiat pe raza municipiului Piatra Neamţ autoturismul Audi A8 cu numărul de înmatriculare NT-05-UMB, iar în noaptea de 7/8.02.2006 autoturismul Porsche Cayenne cu numărul de înmatriculare NT-05-WDM, ambele aparţinând lui Mararu Gheorghe Cătălin, care îi considera vinovaţi de comiterea faptei pe Chilat Cristian şi Mironescu Ioan Dumitru.

* La sfârşitul anului 2005 sau începutul anului 2006 Mararu Gheorghe Cătălin a fost agresat de un individ în scara lui de bloc. Cu toate că acesta nu a formulat plângere pentru acest incident, i-a considerat responsabili tot pe Mironescu Ioan Dumitru şi Chilat Cristian.

* În dimineaţa zilei de 11.02.2006 o persoană neidentificată a executat mai multe focuri de armă asupra numitului Mironescu Ioan Dumitru cu un pistol cu amortizor, cauzându-i acestuia două plăgi prin împuşcare la nivelul maxilarului şi al gambei piciorului drept. Pentru instigare la comiterea acestei tentative de omor s-a dispus, la data de 21.03.2006, începerea urmăririi penale împotriva fraţilor MARARU.

* La data de 24.05.2006 autori necunoscuţi au incendiat un imobil aparţinând fraţilor Mararu, situat în Piatra Neamţ. Dosarul de urmărire penală a fost finalizat prin trimiterea în judecată a numitului Păduraru Daniel, apropiat al invinuitu1ui Mironescu Ioan Dumitru, ulterior dispunându-se achitarea acestuia.

* În data de 14.11.2010, la barul „Caffe Latino” din mun. Piatra Neamţ, Mararu Gheorghe a fost împuşcat mortal, iar fratele acestuia Mararu Bogdan Anton a fost rănit de către Chilat Cristian, zis „Falău”, care a fost reţinut şi arestat preventiv. Despre această faptă există suspiciunea că a fost comandată de către Mironescu Ioan Dumitru, persoană care este cercetată pentru complicitate la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

* La data de 14.02.2011 Mironescu Ioan Dumitru a fost victima unei tentative de asasinat pe raza mun. Bacău, agresiune comisă de mai multe persoane din anturajul lui Marin Botez Adrian. Pentru acest incident Mironescu Ioan Dumitru l-a considerat responsabil pe Mararu Bogdan Anton.

Cookies