Ce au bucureştenii la ei când merg pe stradă: de la cuţit şi toporişcă la dispozitive de electroşocuri

de:
06 ian. 2011
0 Afișari
Ce au bucureştenii la ei când merg pe stradă: de la cuţit şi toporişcă la dispozitive de electroşocuri

În ultima vreme, tâlharii americani au apelat la arme ciudate şi anacronice: un par lung de doi metri, o arbaletă, o flintă. În comparaţie, când vine vorba de arme albe, bucureştenii nu dau dovadă de ingeniozitate, limitându-se în general la cuţite, bricege şi lame de tip Kutter.

Ce-i drept, compensează uneori prin cantitate. Este cazul lui M. Gheorghe, în vârstă de 24 de ani, asupra căruia poliţiştii bucureşteni au găsit, marţi, 4 ianuarie, un briceag cu lama de 10 centimetri, un altul de şapte centimetri şi o lamă tip Kutter de 10 centimetri lungime. Bărbatul se afla în staţia de metrou Gara de Nord când a fost percheziţionat de poliţişti, care au găsit cele trei arme albe într-un rucsac.

În aceeaşi zi, Poliţia Capitalei a mai găsit asupra unui alt bărbat, de 26 de ani, un briceag cu lama de 10 centimetri. Tot marţi, poliţiştii Sectorului 2 au dat peste un tânăr de 25 de ani înarmat cu o toporişcă cu lama de aproximativ 9 centimetri.

Cu o zi înainte, un adolescent în vârstă de 16 ani a fost prins având asupra sa un dispozitiv pentru şocuri electrice, pe strada Toporaşi din Sectorul 5. Este cercetat în prezent sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de armă albă în locuri publice.

Pe 2 ianuarie s-au înregistrat alte două cazuri de depistare a unor bărbaţi care aveau la ei arme albe. Unul dintre ei, cu antecedente penale, a fost percheziţionat în sectorul 5, găsindu-se asupra lui un cuţit cu lama de 16 centimetri. Celălalt a fost luat la rost de poliţişti în sectorul 2, pe Șoseaua Colentina, în posesia lui găsindu-se un briceag cu lama de 10 centimetri lungime.

Cookies