Ce-ați făcut cu CNP-u’ meu de vaccinată? Pe adeverința de vaccinare apar doar numărul și seria de la buletin, nu și CNP-ul. DSP ne-a trimis la STS, iar STS la CNCAV care ne-a declarat că CNP-ul se pune doar cu cerere la INSP

25 ian. 2021
1494 Afișari
Ce-ați făcut cu CNP-u' meu de vaccinată? Pe adeverința de vaccinare apar doar numărul și seria de la buletin, nu și CNP-ul. DSP ne-a trimis la STS, iar STS la CNCAV care ne-a declarat că CNP-ul se pune doar cu cerere la INSP

M-am vaccinat sâmbătă, 13 ianuarie 2012, cu brio, la Centrul de Vaccinare Romexpo din București. Toate bune și frumoase, până la adeverința de vaccinare. Am primit o simplă hârtie printată, ștearsă, cu toner puțin. Evident că nu îmi doream o diplomă colorată, plastificată și cu ornamente argintate în tehnica filigran. E bună și o foaie A4, cât timp este semnată digital și este emisă de Ministerul Sănătății. Doar că nicăieri în actul oficial nu apare CNP-ul meu, ori, se știe, fără CNP nu exiști pe pamânt.

Să nu credeți că CNP-ul este doar o chestie acolo, să fie, un număr pe care ezităm să-l dăm oricând și oricui. CNP-ul constituie singurul identificator pentru toate sistemele informatice care prelucrează date nominale privind o persoană fizică. Potrivit articolului 5 din Legea 105 din 25 septembrie 1996, cu privire la “ Organizarea evidenței populației”, fiecărei persoane fizice i se atribuie, începând de la naștere, un cod numeric personal unic care se înscrie în actele și certificatele de stare civilă și se preia în celelalte acte cu caracter oficial, emise pe numele persoanei respective, precum și în Registrul permanent de evidență a populației. Fără CNP-ul ăsta nu ești recunoscut de nimeni.

Unde este CNP-ul meu de vaccinată?

Dacă îmi schimb buletinul, ce se întâmplă? Că, deodată cu buletinul vechi, se duc și seria, și numărul cu care sunt identificată de certificatul de vaccinare. Unde este CNP-ul meu de vaccinată de pe adeverință? Am sunat mult și insistent la DSP până când am reușit să o contactez prin whats-up pe doamna doctor Oana Nicolescu, director DSPM București.

B365: Bună ziua, doamna Nicolescu. M-am vaccinat sâmbătă, dar pe adeverință apare numai seria și numărul de la buletin, nu și CNP-ul. Știm cu toții că CNP-ul este singurul identificator acceptat. Ce se întâmplă dacă îmi schimb buletinul? Îmi puteți spune de ce este așa?

Dr. Oana Nicolescu, director DSPM București:

Bună ziua! Nu sunt în măsură să va răspund eu!”

B365: Atunci, cine?

Dr. Oana Nicolescu, director DSPM București:

STS”.

STS înseamnă Serviciul de Telecomunicații Speciale, cel care asigura servicii specifice de date  sistemelor informatice. Am sunat la domnul purtător de cuvînt al STS, Cătălin Chircă. Iată declarația, cu precizarea că mi-am permis să il citez pe dl Chirca, făra să-l informez inainte, fiind vorba de o institutie oficială:

Asta nu știu, asta nu ține de noi, ține de autoritățile medicale. Nu vreau să credeti ca vă pasăm de la unii la alții, dar adeverințele nu sunt generate de noi. Nu sunt calculatoarele noastre, tabletele noastre, nu am conceput noi adeverința de vaccinare, platforma de vaccinare nu ne aparține. Întrebați la autoritățile medicale. CNCAV a făcut o precizare oficială”.

Am trimis un email la CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19), asteptăm raspunsul. Știre în curs de actualizare, că mai încerc, vreau sa ma actualizeze si pe mine cineva. Îmi vreau CNP-ul pe țidula de vaccinare ca să exist cu acte in regulă ca o vaccinată ce sunt.

Update, ora 16.49.

Iată și răspunsul CNCAV ( Comitetul National de Coordonare a activitătilor pentru Vaccinarea impotriva COVID-19). Doamna Alina Moisoi a precizat pentru B365 următoarele:

Pe adeverința de vaccinare nu este trecut CNP-ul pentru că CNP-ul este o dată cu caracter personal care se poate înstrăina. Ne-am gândit să nu fie înstrăinat, să protejăm persoanele vaccinate, am vrut să minimalizăm acest risc. Cine dorește să aibă și CNP-ul pe adeverință se poate adresa INPS (Institutul Național de Sănătate Publică). Chiar dacă acum este doar seria și numărul de buletin pe adeverintă, chiar dacă va schimbați buletinul, numele dvs rămâne în sistem și pe adeverința semnată electronic de Ministerul Sănătății. Nu este o scăpare, noi am avut în vedere siguranță datelor persoanei vaccinate. Adeverința are valabilitate doar cu numele persoanei. Cine vrea să primească anumite servicii cu acest act, poate solicita INSP să ii treacă și CNP-UL pe el”.

PS Am povestit azi și cum am fost vaccinata. Și ce-am simțit și raportat. Mai jos e articolul:

Cum m-au înțepat anti-COVID la Romexpo, în București, unde dădea Vanghelie strașnice revelioane. Nu m-au cipat, încă nu m-au contactat extratereștrii, dar mai aștept

Cookies