Ce aș fi făcut eu mai bine cu ceaușeștii în ziua de Crăciun în care am fost mai răi decât ceaușescu 

28 dec. 2021
551 Afișari
Ce aș fi făcut eu mai bine cu ceaușeștii în ziua de Crăciun în care am fost mai răi decât ceaușescu 
Ce aș fi făcut eu mai bine cu ceaușeștii în ziua de Crăciun în care am fost mai răi decât ceaușescu 

Se zice, de către unii mai misticoizi, așa, cum că suntem blestemați… Încep să cred din ce în ce mai mult varianta asta. Uitați-vă în jur vă rog la acest popor de pacienți. De "depresivi persecutați de psihopați", cum zicea marele profesor Aurel Romilă, autorul Compendiului de Psihiatrie. Duceți-vă la Sofia sau la Budapesta și străzile o să vă pară sanatorii, în comparație, la câtă liniște în gălăgia lor stradală normală există. Aici, parcă trăim într-un azil de isterici. 

Bucureștiul sigur e blestemat, la câte i-a dărâmat ceaușescu, cu tot cu oameni. Să ne aducem aminte de blestemul Saftei Brâncoveanu de pe placa spitalului pentru săraci, ctitorit de soția domnitorului și pe care cabinetul doi l-a aruncat în aer cu trotil din pură invidie sinistră.  

“Inscripţia, care se află acum chiar la Universitate, în curtea Muzeului de Istorie al Municipiului Bucureşti, conţine la final un blestem care cere Divinităţii ca acela de se va atinge de ctitorie, adică de spital, să fie omorât de cei din neamul său într-o zi de sărbătoare. În 1989, Ceauşescu a fost împuşcat de cei de un neam cu el chiar de Crăciun. Este o coincidenţă cel puţin stranie.“

D-aia nu are apă caldă, d-astea. Iar acum guvernul României l-a “blestemat” din nou lăsându-l fără bani la bugetul PMB. 

ȘI nu numai că ne-au blestemat până și Vlad Țepeș sau acei zeci de mii de morți pe care i-am aruncat în canale sau acei cărora nu le-am făcut niciodată dreptate sau memorial.. Și, da, pentru că am împușcat niște oameni în sfânta zi a Crăciunului. Sau credeți că Mântuitorul ar fi fost de acord cu execuția asta!? Când El Însuși s-a lăsat executat. 

Bunăoară, într-un sondaj făcut de mine pe febe, lumea este, într-o majoritate confortabilă,  de acord că Nu ar fi trebuit împușcați. Oricum, faza aia justificativă, cu teroriștii care-l căutau să-l pună la loc în Comitetul Central cu tot cu elicopter, e fumată acum, după ce lucrurile s-au mai limpezit și urmașii au continuat consecințele comunismului. 

Odiosul și Sinistra erau trădați, într-o înțelegere internațională pe care noi o numim aici “lovitură de stat”, și de către Armata care a tras in popor (și de abia anul trecut a schițat niște scuze fostul ministru al Apărării, Ciucă), și de către Securitate, care a fost însărcinată cu butaforia Revoluției de stradă. Aici a avut dreptate criminalul cu „agenturili”

Și nici torturați. A mai zis lumea. 

O altă unanimitate a avut soluția de a-i închide într-o garsonieră confort 3, cu apă caldă, căldură și lumină în registrul anilor ’80. Și două ore de teve în care să audă aceleași programe ca în anii 80. Și mâncare pe cartelă. Aaah, cu tacâmuri de pui și creveți uscați coreeni. Și puțin stat la coadă de pensionari două, trei ore pe zi. Cu rândul. Când ea, când el.. Și asistați medical, că așa e corect, să beneficieze de sistemul medical gratuit. 

Ce aș fi făcut eu mai bine cu ceaușeștii în ziua de Crăciun în care am fost mai răi decât ceaușescu 
„Și, desigur, cea mai serioasă propunere: Procesul să fie unul corect.

Altfel, ca să nu plecați fără puțin horror din această poveste barbară de la originea democrației noastre păcătoase, s-au mai formulat și alte ipoteze, cum ar fi s-o fi împușcat doar pe ea. Pe Sinistra. După Crăciun. Eventual, de Anul Nou. Iar alta propune să facă muncă in folosul comunității de eschimoși, la dat zăpada din fața caselor. Sau să facă curat zilnic în fața Casei Poporului. Sau în celulele deținuților de drept comun. Sa, o alta care propune să fie condamnați să-și citească propriile cărți. Doar șeptică să poată juca. Și alta în care să fie priviți 24 de ore din 24 printr-un perete de sticlă și să poată a fi vizitați ca la muzeu, fără să poată conversa cu turiștii străini. Doar cu cei români. Și să spună tot despre cei noi veniți la putere. Începând cu Iliescu și terminând cu Dan Voiculescu.

Și, desigur, cea mai serioasă propunere: Procesul să fie unul corect. Să țină un an de zile în direct la teve. Câte patru ore pe zi. Și să fie Procesul Comunismului. Nu numai al ceaușeștilor.

Doamne-Ajută să fim mai buni…că răi am fost mai mult decât ne-a lăsat religia să fim. Da, religia asta cu care ne dăm cei mai orto din tot estul european. 

PS  Și, da, ceaușeștii să fie trecuți în cartea de istorie cu litere mici.

Nota B365.ro: Și, da, Liviu scrie. A mai, a mai…:

Cookies