LA MINE-N CARTIER

Ce aruncă românii cel mai des la coşul de gunoi

Astfel, preparatele gătite sunt alimentele cel mai des aruncate de către consumatorii din ţara noastră la gunoi (25%), acestea fiind urmate de pâine şi de alte produse de panificaţie (21%), de legume (19%) şi de fructe (16%).

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate în cadrul studiului susţin că aruncă lunar sub 10% din alimentele pe care le cumpără, în timp ce 22% dintre ele spun că sunt nevoite să arunce la gunoi până la 20% dintre cumpărături.

Aproape 60% dintre consumatori nu colectează selectiv deşeurile, în ciuda faptului că 92% dintre ei sunt interesaţi de acest subiect, potrivit rezultatelor studiului ANPCPPSR, citat de gandul.info.

Românii vor, totodată, să primească de cele mai multe ori informaţii suplimentare de pe Internet sau de la posturile de televiziune despre cum să prevină risipa de alimente.

Ei cred, de asemenea, că prevenirea risipei de alimente poate fi realizată prin evaluarea corespunzătoare a necesarului de alimente (19%) şi prin întocmirea unei liste de cumpărături care să cuprindă alimentele necesare (14%).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button