BAZAR

Ce ar trebui să ştii despre un sistem de boxe home cinema? (P)

Un sistem nou de boxe home cinema poate fi una dintre cele mai inspirate achiziţii pe care le-ai făcut vreodată! Cu acestea poţi să fii sigur că familia ta va fi încântată să se reunească pentru a urmări filme, emisiuni TV sau să joace diverse jocuri.

Vestea bună este că le poţi găsi în numeroase variante de la soundbar la sisteme home cinema complexe şi le poţi achiziţiona la preţuri foarte bune. 

De ce trebuie să ţii cont când cumperi un sistem home cinema?

Dacă ştii cum să îl alegi, sistemul home cinema va fi o investiţie valoroasă, iar dacă vrei să ai cele mai bune boxe la sistemul tău de sunet surround, va trebui să ţii cont de mai multe aspecte. 

Nu este vorba doar de bugetul disponibil, ci și de tipul de difuzoare, caracteristici şi specificaţii. 

Ce este un sistem home cinema?

Un sistem home cinema include toate boxele surround de care ai nevoie pentru un sunet de calitate. Un sistem 5.1 îţi asigură câte două difuzoare frontale, stânga şi dreapta, un difuzor central, două difuzoare surround şi un subwoofer. 

Cum poţi avea un sistem home cinema?

Unul dintre cele mai importante aspecte când alegi un sistem de boxe home cinema este să înţelegi ce opţiuni ai şi de ce sunt atât de multe tipuri. Le poţi cumpăra separat sau sub forma unui sistem complet. Sunt persoane cărora le place să cumpere boxe specifice şi apoi, în timp, să adauge şi altele. 

Ce este un soundbar?

Sunetul redat de difuzoarele unui televizor poate fi de slabă calitate, iar un soundbar oferă cea mai simplă cale pentru a-l îmbunătăţi. Este păcat să ai o imagine fantastică, dar sunetul să lase de dorit! 

Prin urmare, dacă vrei să îmbunătăţeşti sunetul redat de TV, dar nu dispui de spaţiu suficient pentru un sistem home cinema, poţi opta pentru un soundbar pe care îl poţi monta deasupra televizorului sau dedesubt. Soundbar-ul oferă o experienţă audio mult mai plăcută şi nici nu necesită configurarea unui amplificator sau prezența unor difuzoare separate.  

Ce este un difuzor central?

Difuzorul central este dispozitivul care redă canalul central într-un mix de sunet surround. Este un difuzor larg care se poate plasa în zona de mijloc a ecranului televizorului. Seamănă cu un soundbar, dar este special conceput pentru a reda informaţiile importante ale canalului într-un sistem de difuzoare de sunet surround. 

Este un difuzor mono pasiv, ceea ce înseamnă că necesită conectarea la un amplificator pentru a putea fi controlat. În mod ideal, un difuzor central poate funcţiona foarte bine cu difuzoare frontale stânga şi dreapta. Este mai greu decât un soundbar şi, pentru că este dotat cu drivere de difuzoare de calitate superioară, are terminale standard pentru difuzoare. 

Ce sunt difuzoarele de raft?

Am ajuns la cel mai comun tip de difuzoare, mai precis cele de raft. Acestea au de obicei un woofer pentru frecvenţele de bas şi un tweeter pentru frecvenţele înalte. Numele este cât se poate de explicit, aceste difuzoare fiind ideale pentru a fi poziţionate pe rafturi. Totuşi, sunt suficient de mari pentru a asigura un sunet de calitate într-o cameră de dimensiuni medii. 

Cum se instalează și configurează sistemul de boxe home cinema?

Atât procesul de instalare, cât și cel de configurare a sistemului de boxe home cinema sunt extrem de facile. Beneficiind de tehnologia Unify, vei ști pas cu pas ce ai de făcut pentru a instala sistemul, bucurându-te în plus de faptul că pentru instalare sunt utilizate mai puține cabluri. 

Acest aspect este favorabil design-ului pe care îl va avea încăperea: elegant, discret, fără elemente nelalocul lor. De asemenea, configurarea acestuia este facilitată de opțiunea de calibrare automată ADAPTiQ. În acest fel, sistemul se va adapta la caracteristicile pe care le are încăperea, configurându-se automat în funcție de materiale, de distanța față de piesele de mobilier din încăpere și de alte aspecte asemănătoare. Posibilitatea de conectare la rețeaua Wireless din locuință oferă utilizatorilor confort în utilizare și accesibilitate rapidă. 

Ce reprezintă calibrarea automată ADAPTiQ?

ADAPTiQ este o tehnologie de calibrare patentată Bose, cu ajutorul căreia sunetul sistemului audio se optimizează în mod automat, în funcție de acustica si elementele încăperii. Elementele existente în încăpere, așa cum sunt corpurile de mobilier sau covoarele influențează modul în care în sunetul se aude în interior. 

Procesul de calibrare automată Bose ADAPTiQ măsoară aceste elemente și face ajustările necesare în funcție de aceste măsurători. În cazul în care amenajezi altfel o încăpere sau în cazul în care muți sistemul într-o altă camera, vei face  o recalibrare a sistemului pentru cele mai înalte performanțe audio. 

sursa foto: https://www.all-audio.ro/userfiles/1f26bd3f-114b-4bd4-92cd-f40b5337cf6a/gallery/home_cinema_soundtouch_600_8.jpg


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button