Ce ar trebui să știe pariorii români la început de 2023 (P)

10 feb. 2023
66 afișări
Ce ar trebui să știe pariorii români la început de 2023 (P)
Sursă foto: pixabay.com

Fiecare an aduce schimbări în industria pariurilor sportive. Cele mai importante modificări sunt vizibile în lista operatorilor licențiați, în sensul că apar mereu platforme noi pe care se pot înregistra românii. Apoi, sunt îmbunătățiri în ceea ce privește serviciile oferite de bookmakeri, aceștia implementând cu promptitudine inovațiile tehnologice.

Am intrat în 2023 și este momentul să prezentăm ce ar trebui să știe amatorii de pariuri din România pentru a avea parte de distracția dorită:

Lista agențiilor licențiate este pe site-ul ONJN

Așa cum spuneam, an de an, noi operatori obțin licență de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Lista completă a agențiilor de pariuri legale în 2023 poate fi găsită pe site-ul oficial al autorității, în secțiunea „Approved”. Tot acolo sunt și termenele la care expiră licențele bookmakerilor. Oricum, toți operatorii au licențe valabile cel puțin până în 2026.

Priceperea se vede doar pe termen lung

Și în acest an este valabilă o observație importantă, de care ar trebui să țină seama toți pariorii: cunoștințele despre sport și despre pariuri își spun cuvântul doar pe termen lung. De aceea, nimeni nu ar trebui să dispere dacă va avea câteva zile sau câteva săptămâni în care i se va părea că nu îi mai iese nimic. Este imperativ ca jucătorul să continue să aibă încredere în el, iar pasa proastă va trece.

Pauzele sunt binevenite

Pariurile ar trebui să fie o activitate de timp liber, pentru relaxare, nu o obligație zilnică. Este posibil ca oferta sportivă să fie săracă într-o zi, sau ca în competițiile cu care este familiarizat pariorul să nu se joace niciun meci. În astfel de cazuri, pauzele sunt binevenite. Cei care pariază zi de zi, pe oricare evenimente sportive le apar în față, riscă să nu mai aibă luciditate atunci când aleg selecțiile de pus pe bilet.

Pot fi diferențe mai între cotele oferite de bookmakeri

Agențiile care oferă cele mai bune cote nu sunt mereu aceleași. Ele se schimbă periodic, de aceea este bine ca pariorii să monitorizeze cu atenția piața și să observe ce bookmaker stă mai bine la acest capitol, la un moment dat. Diferența între cota 1.75 și cota 1.60, oferite pentru aceeași selecție de agenții diferite, este foarte mare. Pe termen lung vorbim despre o diferență de profit de sute de lei.

Ofertele promoționale sunt tot mai atractive

Tot mai multe case de pariuri din România acordă o atenție deosebită ofertelor promoționale prin care atrag clienții noi sau îi fidelizează pe cei existenți. Jucătorii se pot distra fără să efectueze vreun depozit grație ofertelor fără depunere și pot beneficia de oferte cash, prin care recompensele ajung direct în balanța reală.

Pragurile de impozitare sunt diferite față de începutul anului 2022

Impozitul pentru veniturile din pariuri sportive a fost modificat anul trecut, pragurile fiind diferite față de cele de la începutul lui 2022. Astfel, pentru retragerile de maxim 10.000 de lei se plătește un impozit de 3% din suma retrasă. Pentru retrageri între 10.001 de lei și 66.750 de lei se plătesc 300 de lei plus 20% din diferența până la suma de 10.000 de lei, iar pentru retrageri de minim 66.751 de lei se plătesc 11.650 de lei plus 40% din diferența până la 66.750 de lei.

Ținerea evidenței pariurilor este utilă

Înainte să parieze în 2023, ar fi foarte util ca pariorii să analizeze jurnalul de pariuri din 2022, ca să vadă ce competiții au mers cel mai bine și ce tipuri de bilete nu au adus câștigurile preconizate. În funcție de concluziile trase, poate fi perfecționat planul de joc, pentru ca noul an să fie unul mai bun.

Cookies