Ce-ar putea mânca și bea șacalii la București, dacă vin cu trenul de la Arad (precis nu meniul lui Robbie Williams la Summer in The City)

16 aug. 2023
1088 Afișari
Ce-ar putea mânca și bea șacalii la București, dacă vin cu trenul de la Arad (precis  nu meniul lui Robbie Williams la Summer in The City)
Ce-ar putea mânca și bea șacalii la București, dacă vin cu trenul de la Arad (precis nu meniul lui Robbie Williams la Summer in The City) | Foto: Oana Titică

Bună dimineața, dragi cititori, într-o nouă săptămână în care nimic nu mai e ce a fost. Iarăși.

Până acum câțiva ani, destul de mulți, situația era relativ simplă: îți era sete, beai apă, nu-ți era sete, nu beai apă. Dacă îți era foame, mâncai, dacă nu-ți era, nu mâncai, cu excepția cazului în care erai la dietă pentru slăbit, situație în care și dacă îți era foame, tot nu mâncai până ajungeai la greutatea dorită și dup-aia mai vedeai tu.

Lucrurile erau simple și se bazau pe o ascultare naturală a corpului, nu-și bătea nimeni capul cu #healthylifestyle pentru că nu interveniseră în viața noastră laptele de ovăz, Instagramul și quinoa.

La un moment dat, când stăteam liniștiți și ne uitam la Duminica în Familie cu Mihaela Rădulescu, sau poate mai târziu, a apărut zicala ‘trebuie să bem 2 litri de apă pe zi’, care a fost tratată brusc ca o axiomă. Lumea a luat-o razna, office building-urile s-au umplut de pet-uri sub birouri din care se turna câte un pahar la ore fixe cu religiozitate, iar de-a lungul timpului am avut colege care se panicau sincer dacă se termina programul de lucru și nu-și băuseră cantitatea de apă ‘necesară’ ca să trăiască veșnic sau ceva.

Degeaba le întrebam de ce trebuie să bea tot 2 litri dacă au mâncat trei ciorbe la prânz și cum este științific posibil să avem toți oamenii nevoie de fix aceeași cantitate de apă pe zi, mi se spunea că sunt o ageamie care nu înțelege ‘STUDIILE’ și ‘SĂ MĂ MAI DOCUMENTEZ’ înainte să spun tâmpenii despre ciorbe.

Încununarea eforturilor mele de a-mi freca colegele la cap a venit la începutul anului în curs, dragi cititori, când au apărut ALTE STUDII care susțin că, de fapt, 8 pahare de apă pe zi (echivalentul a 2 litri) este, totuși, cam mult pentru un om obișnuit, știre pentru care am băut 1 pahar de vin (echivalentul a 300ml) și m-am culcat ușor deshidratată, dar triumfătoare.

Colac bio peste pupăză, acum câteva zile, la știri aflăm că o femeie din Indiana a murit după ce a băut 2 litri de apă în 30 de minute, moment în care am crezut că noul dicton va fi că nu mai avem voie să bem apă deloc. Însă situația a fost elucidată rapid, medicii lămurindu-ne că există, într-adevăr, ceva ce se numește hiperhidratare, însă intervine doar în anumite contexte foarte particulare și, în cazul de mai sus, a avut legătură cu raportul dintre cantitate și intervalul de timp în care a fost consumată, adică apa aia a fost băută foarte repede.

Ceea ce ne amintește să nu mai bem așa repede primul pahar de prosecco când ieșim cu fetele la terasă, că nu se știe niciodată.

***

În Arad, o femeie care se relaxa în parc împreună cu bichonul ei* a fost atacată de un – atenție – șacal. Animalul s-a înfipt direct în cățelul ei, moment în care mai mulți domni din parc au sărit în ajutor și, împreună cu doamna, au început să care pumni și picioare șacalului până când acela a cedat nervos și a mușcat-o doar pe doamna respectivă.

Primul lucru pe care l-am făcut la auzul acestei știri a fost să caut pe google ‘ce sunt șacalii?’ fiindcă nu mai auzisem de ei din  generală și efectiv uitasem că există, iar dacă mă trezeai din somn și mă întrebai ZI REPEDE UNDE TRĂIESC ȘACALII, aș fi zis Africa sau Yucatan.

Șacalii, dragi cititori cu lacune similare pe probleme de faună, se hrănesc cu animale mici și chestii decedate și se pare că mai nou s-au înmulțit prin zona de Vest a țării noastre scumpe unde caută cina prin parcuri.

Mare noroc avem noi la București, unde până acum am fost feriți de creaturi sălbatice, doar uneori ne mai intersectăm și noi cu câte un șacal care iese dintr-o casă de pariuri când ne e lumea mai dragă și ne cere niște bani, dacă îl putem ajuta.

*Bichonul este bine.

***

Weekendul acesta ÎN SFÂRȘIT vine Robbie Williams la București, care pentru noi, cei care am plâns 48 de ore, fără să ne oprim să bem apă sau să mâncăm, atunci când a plecat din Take That (erau anii ’90, nu aveam activitate) este highlight-ul anului.

Surprinzător nu e atât concertul în sine, cât meniul solicitat de echipa artistului și publicat pe site-urile de știri zilele trecute. Ne-au atras atenția meniul pentru vegetarieni, cităm:  ‘un meniu sofisticat, care ar trebui să conțină: obraji de halibut de Alaska copți, piure de rădăcină de țelină, sparanghel la grătar și unt de grepfrut, Risotto cu trufe negre și brânză reggiano învechită; burgeri vegetali acoperiți cu brânză vegană; Quesadilla de vită și pui cu fâșii de tofu cu ardei, ceapă, brânză pe făină – fără gluten – pentru cei are mănâncă fără gluten; Tortilla cu fasole neagră și burrito cu cartofi dulci; Rulade de vinete cu pesmet, busuioc și spanac; Souvlaki grecesc – Frigărui de Tofu cu sos; Friptură Salisbury Vegetariană – soia într-un sos maro bogat; Plăcintă cu fasole albă și cartofi’,’ iar sugestia mea este să mergem la ei la ușă după concert că sigur nu pot să mănânce atât de mult, plus că eu nu am mâncat obraji de halibut și vreau să văd cum sunt.

Ne vedem în weekend!

Nota B365.ro – Tot Oana, mai jos:

Cookies