Ce ar mai putea face Robert Negoiță în Sectorul 3 (dar poate că și în restul Bucureștiului), în afară de plantat palmieri

17 mai 2023
5169 Afișari
Ce ar mai putea face Robert Negoiță în Sectorul 3 (dar poate că și în restul Bucureștiului), în afară de plantat palmieri
Ce ar mai putea face Robert Negoiță în Sectorul 3 (dar poate că și în restul Bucureștiului), în afară de plantat palmieri | Foto: Oana Titică

Nici dacă strângeam toți profesorii de literatură & olimpicii la română, cu oricată vișinată, respectiv suc, am fi băgat în ei, aceștia nu ar fi reușit să vină cu o adaptare mai bună după Caragiale decât a făcut-o scandalul palmierilor lui Robert Negoiță zilele astea.

Pentru cine a deschis mai târziu internetul, weekendul trecut, într-un gest SURPRIZĂ (așa cum l-a denumit chiar autorul său), Robert Negoiță și Primăria S3 au început să planteze palmieri în Piața Unirii.

Astfel, această piață ar fi urmat să se transforme într-un peisaj exotic idilic, străjuit de bannere imense la case de pariuri și presărat cu ambalaje de 7Days pe care le-au scos persoanele fără adăpost din coșurile de gunoi când căutau mâncare. 

În ziua de sâmbătă, deschizând știrile după cafeluță și, fiind cuprins probabil de o greață psihosomatică de mari dimensiuni, Nicușor Dan a trimis Poliția Locală la locul plantării, unde agenții au găsit:

1) un cetățean bulgar, care coordona:

2) mai mulți cetățeni asiatici fără acte

Nimeni nu vorbea română.

Ca orice tată responsabil de Capitală, primarul general a ieșit la televizor, a enumerat matematic câteva dintre motivele pentru care situația este absurdă (‘nu suntem în Dubai’, de pildă), apoi a scos palmierii, care au fost returnați Primăriei Sectorului 3, cu mențiunea de a și-i planta la ei în curte, adică este echivalentul ‘să vi-i băgați undeva’, în limbaj de administrație locală.

În acest moment, Nicușor Dan este ca un bărbat care s-a recăsătorit cu o femeie pe care o iubește (Bucureștiul, în metafora noastră), doar că femeia a venit la pachet cu un adolescent dintr-un mariaj anterior (Robert Negoiță), care are hobby-uri ciudate, și pe care tatăl precedent l-a lăsat să își facă de cap de-a lungul anilor. Iar acum, tatăl numero dos trebuie să facă cumva să îl țină în frâu pe băiatul care îi vomită în adidașii de fiecare dată când se întoarce din oraș cu prietenii, după care urlă că mai vrea bani de bere.

Ca orice adolescent care se respectă, Primarul Sectorului 3 a denunțat că părintele face ‘circ ieftin’, în timp ce cumpăra pentru București măslini de 600 euro bucata. ‘Ce face Nicușor Dan e circ ieftin, dar atâta vreme cât bucureștenii nu au apă caldă, nu avem iluminat pe străzi, transportul public e vai de el, nu trebuia și el să facă ceva? Și-a găsit ocupație – scoate copacii dintr-o zona centrală.’, a declarat acesta.

În fine, cert e că, anual, locuitorii Bucureștiului trebuie să treacă prin niște idei deosebite, în general care țin de horticultură, cum au fost hectarele de lavandă de vara trecută care au răposat în trei zile, fiindcă, în mod interesant, nu suntem în sudul Franței și, de asemenea, toți bichonii din cartiere le-au considerat veceul lor personal. 

Iar anul ăsta am avut palmierii.

Și dacă tot trebuie să asistăm la idei excentrice în buclă infinită, ofer mai jos pentru un fee de consultață de un miliard de euro sau cat au costat boscheții ăia, alte idei pe care să spargem banii de sector, dar care ne-ar face cu adevărat viața mai frumoasă.

1) Înființarea Agenției de Vară pentru Cărat Pepeni

O idee pe care încerc să o pitch-uiesc de trei doi ani, care constă în crearea unei instituții în care bărbați care seamănă cu Tom Hardy și Idris Elba cară gratuit pepeni foarte mari, de la piață până în casă, pentru femeile single din sector. Pentru că pepenii mici nu sunt la fel de buni.

2) În loc de palmieri….

…. în Piața Unirii să se monteze o expoziție cu poze cu pisici din cartier, iar locuitorii să poată să își înscrie pisica. Toată lumea iubește pisicile, de la electoratul lui Robert Negoiță la cel al lui Nicușor Dan, deci ar fi o cale de împăcare pentru ambele lumi. Iar persoana care caștigă concursul Pisica Lunii să primească premiu un palmier ofilit, ca să nu ziceți că nu mă gandesc și la stocurile rămase de la ideile precedente.

3) Lansarea programului Spaghete pentru Fete

Știți serile alea când ai avut o zi vai morții ei la muncă și ajungi acasă ca și cum te-ar fi târât cineva printr-un șanț, leșinată de foame și de somn. Atunci, fix la intrarea în scara blocului, să te aștepte un angajat al administrației locale cu o farfurie de carbonara și un pahar de șampanie, să îți deschidă ușa la scară și să te trimită în sus cu liftul.

Nu ar fi frumos?

Nota B365.ro: Tot Oana, mai jos:

 

 

 

Cookies