LA MINE-N CARTIER

Ce AMENZI riscă bucureştenii care nu îndepărtează ţurţurii de pe imobile

Persoanele şi firmele au obligaţia de îndepărtare a ţurţurilor formaţi la streşinile şi jgheaburile imobilelor pe care le deţin sau le administrează, întrucât există pericolul să se desprindă şi să rănească oamenii sau să distrugă bunuri.

Atunci când există risc iminent de cădere a ţurţurilor formaţi la imobile, proprietarul/administratorul are obligaţia de a lua măsuri pentru avertizare şi marcare a perimetrului expus riscurilor. Intervenţia pompierilor se poate realiza doar în situaţii speciale, atunci când sunt puse în pericol vieţi şi/sau se pot produce pagube material, iar înălţimea imobilelor sau condiţiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acţioneze în siguranţa pentru îndepărtarea ţurţurilor„, precizează ISU Bucureşti-Ilfov.

CITEŞTE ŞI Mai multe MAŞINI au fost distruse de ŢURŢURI în centrul Bucureştiului

Potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.

La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile de îndepărtare a ţurţurilor şi curăţare a trotuarelor revin acestor unităţi pe timpul funcţionării lor.

Cei care nu respectă aceste obligaţi pot fi amendaţi de Poliţia Locală. Amenzile sunt între 200 de lei şi 500 de lei pentru persoane şi între 500 de lei şi 2.000 de lei pentru firme.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button