Ce așteptări au bucureștenii care își caută loc de muncă. Cât de important e salariul

de:
14 nov. 2013
0 Afișari
Ce așteptări au bucureștenii care își caută loc de muncă. Cât de important e salariul

În București, studiul a fost realizat în cadrul evenimentului eJobs Expo, prin chestionarea a 400 de tineri cu vârste între 20 și 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau în curs, majoritatea cu experiență de muncă, conform unui comunicat remis B365.ro

Studiul arată că cele mai importante elemente pentru satisfacția angajaților tineri sunt atmosfera de lucru în cadrul companiei, respondenții notând-o ca fiind foarte importantă (97%), apoi calitatea colaborării cu șeful direct (96%), provocările profesionale ale jobului (94%) și siguranța locului de muncă (92%). Abia pe locul 5 al acestui top apare pachetul de beneficii salariale, notat ca foarte important de către 91% dintre bucureștenii participanți la studiu.

Circa 43% dintre participanții la acest studiu aveau un loc de muncă în momentul desfășurării cercetării și, dintre aceștia, aproape două treimi declară că locul de muncă deținut în acel moment corespundea pregătirii lor de bază. Cu toate acestea, doar 38% dintre aceste persoane se declarau mulțumite de locul de muncă, 85% dintre ele spunând că vor să își schimbe jobul în cel mult doi ani.

Atunci când vor să își schimbe locul de muncă bucureștenii apelează la site-urile de recrutare, 91% dintre cei intervievați declarând că au folosit până în prezent acest gen de portaluri. Participarea la târgurile de cariere a devenit a doua cea mai utilizată metodă de către bucureștenii care vor să-și schimbe locul de muncă, conform declarațiilor respondenților, însă nu trebuie uitat faptul că acest studiu s-a desfășurat tocmai în cadrul unui astfel de târg. Pe locul trei în topul surselor de informare privind oportunitățile de joburi sunt ziarele și revistele (58%).

Târgul de Cariere București va avea loc în 22 și 23 noiembrie la World Trade Center, iar înscrierile pentru companii rămân deschise până în 19 noiembrie. Printre companiile care și-au anunțat deja participarea la eveniment se numără Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy, Xerox, Piraeus Bank, Grawe, Wipro Technologies, ING și Route 66.

Oferta evenimentului cuprinde 2000 de locuri de muncă, dar și programe de internship și oportunități în domeniul educației. De asemenea, organizatorii oferă participanților șansa de a participa la o multitudine de workshop-uri și conferințe pe teme profesionale, precum și posibilitatea de a beneficia gratuit de sesiuni de consultanță unu-la-unu în carieră, în compania unor consilieri specializați.

Cookies