ARHIVA B365

Ce a scris Copos în scrisoarea de adio pentru Rapid

(…) Mă bucur că am reuşit astăzi să semnăm actele care consfinţesc venirea la Rapid a unei noi echipe de finanţatori. Sunt convins că noua echipă va face mult mai mult decât am făcut eu. Toate condiţiile sunt create în acest sens. Trebuie doar muncă, voinţă şi înţelepciune. (…) Timp de 20 de ani am mers împreună, urmărind ţeluri comune. Acum am ajuns la răspântie. Drumurile noastre se despart. Aşa e în viaţă, se întâmplă. Mai departe avem de realizat obiective diferite. Rapid are de CÂŞTIGAT, eu am de EDIFICAT. Despărţindu-ne, vom putea fi mai performanţi, fiecare dintre noi. Rămas bun, ‘Vişinii’ şi sper să aud despre voi numai de bine! Liga Campionilor vă aşteaptă!”, se arată în mesajul publicat de Copos.

Omul de afaceri trece în revistă palmaresul echipei giuleştene în perioada în care aceasta a fost finanţată de el, îşi reaminteşte momentul în care s-a întâlnit cu Rapidul – „îngropat până la glezne în glodul de pe baza Pasteur, glod pe care îl spălau cu apa de la cişmea” – şi rezumă astfel cei „20 de ani tumultuoşi” petrecuţi alături de clubul pe care l-a numit „Farmecul Vieţii”: „Au fost de toate: campionate, cupe şi supercupe câştigate, eşecuri inexplicabile, Europa, necazuri, drame, lacrimi, TAS, zâmbete, veselie, durere, fericire, împliniri, deziluzii, nume consacrate, ‘lupi tineri’ care au confirmat, alţii care nu au confirmat, Galerie, brichete, petarde, arbitri, jandarmi, trofee, aclamaţii, huiduieli, sărutări, îmbrăţişări, steaguri, imnuri, în concluzie ‘Farmecul Vieţii’!”.

Copos afirmă că a fost o onoare pentru el să lucreze cu antrenorii Mircea Lucescu şi Mircea Rednic, care au adus cele două titluri din mandatul său de finanţator.

„Acum, pentru mine e deja istorie. O istorie împărtăşită cu mulţi prieteni, parteneri şi mari specialişti. Acum mă gândesc doar la cei doi Mircea, Lucescu şi Rednic, mari antrenori, care au câştigat fiecare câte un campionat cu Rapid. A fost o onoare să lucrez cu ei şi vreau să le mulţumesc pentru toate bucuriile pe care le-am trăit împreună”, a scris Copos.

Fostul patron regretă faptul că nu a fost mai aproape de suporterii rapidişti şi consideră că galeria echipei, care a fost de asemenea implicată în negocierile pentru cedarea clubului, este obligată să susţină noua conducere.

„Oameni extraordinari sunt cei care au susţinut Rapidul cu cântece, tobe, coregrafie şi mult, mult suflet: Galeria. Mă încearcă regretul că nu am fost mai aproape de ei – ne-am fi cunoscut şi înţeles, probabil, mai bine unii pe alţii. (…) Mă bucur de asemenea că Galeria a fost, şi ea, implicată în negocieri şi în procedurile de ‘transfer de proprietate’. Această poziţie, nouă pentru ea, o obligă acum să fie şi mai aproape de echipă şi de noua conducere”, a adăugat el.

Geroge Copos este convins că Rapidul va rămâne în prima ligă fotbalistică şi îi cere atacantului Daniel Pancu, pe care îl consideră un „simbol al Giuleştiului”, să lupte pentru ca echipa să obţină calificarea în Liga I: „Mă bucur că Rapidul rămâne în Prima Ligă (observaţi că nu am nicio îndoială în acest sens). Istoria sa de 90 de ani obligă echipa la aceasta. (…) În fine, mă bucur că simboluri ale Giuleştiului au decis să continue la Rapid. Pancone, tu nu trebuie să stai în genunchi în faţa nimănui. Ridică-te şi luptă! Califică echipa în Prima Ligă. Asta e menirea ta acum! Şi a voastră, a tuturor Rapidiştilor – la fel!”.

Omul de afaceri Nicolae Cristescu a anunţat, luni seară, că a semnat contractul de vânzare-cumpărare cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, şi a devenit împreună cu asociatul său, Adrian Zamfir, noii proprietari ai grupării giuleştene.

George Copos a preluat clubul FC Rapid în anul 1993, cu suma de 800.000 de dolari. În cei 20 de ani în care el a fost acţionarul majoritar al grupării giuleştene, echipa a cucerit două titluri de campioană (1999 şi 2003), de patru ori Cupa României (1998, 2002, 2006 şi 2007) şi de patru ori Supercupa României (1999, 2002, 2003 şi 2007).

În sezonul 2005/2006, Rapidul, cu Răzvan Lucescu la conducerea tehnică, a avut cel mai lung parcurs european din istoria sa, atingând sferturile de finală ale Cupei UEFA, fază în care formaţia giuleşteană a fost eliminată de Steaua, după 1-1 pe teren propriu şi 0-0 în deplasare.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară, care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. Totuşi, Rapidul are şanse de a continua în Liga I, după ce Comitetul Executiv al FRF a stabilit, sâmbătă, disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa antrenată de Marian Rada, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Echipa câştigătoare a barajului programat la 13 iulie va completa tabloul de 18 formaţii din Liga I.

Sursa: gandul.info


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button