Ce a rămas din vizita Ursulei von der Leyen la București: priza care atârna din perete în poza oficială de la Spitalul Universitar

28 sept. 2021
116 Afișari
Ce a rămas din vizita Ursulei von der Leyen la București: priza care atârna din perete în poza oficială de la Spitalul Universitar

Un detaliu cu o priză desprinsă din perete a fost surprins în fotografia oficială de la Spitalul Universitar în care apar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu și câțiva reprezentanți ai unității medicale. Ursula von der Leyen s-a aflat, luni, la Spitalul Universitar din București întrucât acesta va beneficia de fonduri europene din programul NextGenerationEU.

Priza desprinsă din perete a fost observată în fotografia postată pe Facebook de președintele Iohannis și a fost taxată critic de internauți.

”BĂĂĂĂĂĂ, să repare cineva priza aia, că ne facem de cacao!!”, a postat Radu Dragomir, cel care a scris primul comentariu despre priza nefuncțională din fotografie. Remarca lui a fost urmată de ironii asemenea:

  • ”La cât costă curentul, ce nevoie mai este de prize? România, într-o singură fotografie”
  • ”E prevăzută în PNRR”
  • ”Au scos-o intenționat, să se vadă că avem neapărat nevoie de lovele”
  • ”S-o fi mișcat președintele cât era la încărcat”
  • ”Goovernu rumeniei: Sper că din banii PNRR apucă să repare priza aia”

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au însoțit-o pe șefa Comisiei Europene în vizita oficială la Spitalul Universitar de Urgență București, luni, când a fost semnat Planul Național de Redresare și Reziliență. Cei trei oficiali au vizitat Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care ar urma să beneficieze de fonduri din partea programului NextGenerationEU, şi au susținut o conferinţă de presă comună.

Consilierul prezidențial Diana Păun, în apărarea defecțiunii de la Spitalul Municipal: ”E o secţie în construcţie”

Consilierul prezidenţial Diana Păun a comentat ulterior că secţia vizitată de oficiali luni este în curs de reabilitare și a luat apărarea conducerii Spitalului Universitar, spunând că este o reușită că s-a construit o secție de spital în plină pandemie.

“Ieri am avut posibilitatea să vizităm o secţie deja finalizată, o secţie în construcţie şi un corp de clădire în care va funcţiona radioterapia pentru secţia de oncologie a Spitalului municipal. Dacă îmi permiteţi să fiu mai puţin academică şi să îmi exprim o mâhnire personală, după tot evenimentul de ieri, care a fost real un succes, recunoscut la nivel european ca un succes – doamna preşedinte a Comisiei Europene a fost extrem de impresionată de ceea ce a văzut la Spitalul Municipal – singurul comentariu mai puţin adecvat de pe Facebook a fost unul legat de o priză care atârna, într-o fotografie în care apăreau autorităţile”, a afirmat Păun, în cadrul dezbaterii “Valul 4: impact, ameninţări, soluţii”, organizată de DC News Media Group.

Ea a menționat că secția nu este finalizată, era în construcție, „cu ațe care ieșeau din pereți”.

“Cred că nu s-a înţeles că la acel moment doamna preşedinte, domnul prim-ministru şi domnul preşedinte vizitau un şantier în lucru, respectiv un proiect pe care colegii mei de la Spitalul Municipal au reuşit să îl acceseze în plină pandemie şi au reuşit să construiască într-un timp foarte scurt o întreagă secţie de spital, care nu este finalizată, în care, practic, curăţând pereţii până la zero au reuşit să reabiliteze şi să modernizeze o zonă întreagă cu două circuite separate: unul pentru pacienţii Covid, altul pentru non-Covid. E vorba de secţia de radiologie care va fi dotată cu tomografe, cu RMN-uri, cu radiologie clasică. Pozele arătau inclusiv zone în care, practic, ieşeau aţe din pereţi, pentru că era un şantier în construcţie. Mesajul pe care Spitalul Municipal a dorit să îl transmită este că în plină pandemie, ei, luptându-se cu moartea – pentru că asta fac, ca şi colegii de la Babeş, de la Balş, din spitalele mari din ţară – au reuşit să construiască”, a precizat consilierul prezidenţial.

Mesajul de pe Twitter al Ursulei von der Leyen care rezona involuntar cu defecțiunea surprinsă

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj scurt în ziua în care s-a aflat la București în care își exprima satisfacția față de aprobarea PNRR pentru România.

„Îmbunătățirea eficienței energetice, a conectivității și a competențelor digitale pentru toți”, a scris șefa Comisiei Europene, fără să posteze și imagini de la evenimentul organizat împreună cu înalții demnitari români.

Undă verde pentru Planul de Redresare şi Reziliență al României în valoare de 29 miliarde EUR!

Îmbunătățirea eficienței energetice, a conectivității și a competențelor digitale pentru toți: #NextGenerationEU va contribui la o mai bună pregătire a României pentru viitor.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 27, 2021

Tags:
Cookies