Ce a pățit Maia Morgenstern la metrou, când pleca de la muncă? „Stai în casă, nu mai ieși”

20 mai 2021
163 Afișari
Ce a pățit Maia Morgenstern la metrou, când pleca de la muncă? „Stai în casă, nu mai ieși”

Îndrăgita actriță Maia Morgenstern, a povestit miercuri pe pagina sa de Facebook o întâmplare recentă din metrou. Ajunsă la 59 de ani, Maia a declarat că încearcă să se lase de fumat, însă episodul petrecut în subteran a motivat-o să renunțe la țigări de-a binelea.

Maia Morgenstern a scris o postare pe profilul său în care a prezentat un episod mai stânjenitor care s-a petrecut în metrou, în timp ce se întorcea de la muncă. Recent, actrița încearcă să se lase de fumat, un viciu greu, de care a încercat să scape și în trecut, fără succes din păcate.

„Tusea în vremurile acestea e ca un stigmat”, spune Maia Morgenstern

Pe lângă dezavantajele evidente pe care fumatul le are asupra sănătății, Maia s-a legat și de efectele pe care le are acest viciu asupra psihicului, dar și asupra percepției pe care o au cei din jur față de fumători, mai ales în vremurile acestea, când frica de pandemie se află la fiecare colț.

„Încerc să mă las de fumat. Mă rog, Încerc. Fac și eu acolo niște efortulețe, cât de cât. Și nici nu-i așa de greu. Am și rezultate, oho: până acum m-am lăsat de nu știu câte ori. Da.
Da’ acuma, gata! Mă las. E complicat și sâcâitor. Și penibil uneori, chiar neplăcut: disconfort, nervozitate, transpirații reci, neputință, renunțare, sentimente de vinovăție, insomnie, tremurături…
Și tuse. Tusea aia neplăcută, nesfârșită, dizgrațioasă. Tusea în vremurile acestea e ca un stigmat. Este un stigmat, o pecete, o condamnare: oamenii se uită urât la tine, se îndepărtează, se feresc de tine. Și e firesc. Pentru mine e firesc. Suntem oameni, suntem vulnerabili, suntem înspăimântați. Ne e frică: pentru noi și pentru ceilalți. Suntem bântuiți de sentimente contradictorii. Așa e, așa sunt și eu, nici mai bună, nici mai rea. Deși…în fine.
Mă lupt și eu cu starea de confuzie, de dezorientare, de neîncredere. Depresie? Să nu folosim cuvinte mari, să nu abuzam. Și vreau să mă las de fumat.”, scrie Maia Morgenstern pe Facebook.

„Ce cauți printre oameni dacă tușești? Stai în casă, nu mai ieși”

Actrița a mărturisit că folosește metroul pe cât posibil, pentru că are timp să citească, să scrie și să privească, spune aceasta. Mai mult, Maia a spus că evită aglomerațiile pe cât posibil, motiv pentru care a așteptat un al treilea metrou, deoarece primele două erau pline de călători. Din nefericire, actrița a avut o criză de tuse provocată de țigări, motiv pentru care ceilalți pasageri au privit-o bănuitor și unii chiar au apostrofat-o, motiv pentru care Maia Morgenstern a decis să coboare la stația următoare și să meargă pe jos acasă, profitând astfel de vremea frumoasă din ziua respectivă.

„Și vreau să evit derapajele.
Vreau sa evit derapajele. Și aglomerațiile. Evit aglomerațiile.
Astăzi am plecat devreme de acasă. Am lăsat să treacă vreo două, că erau cam aglomerate. Metrouri. Despre Metrou vorbesc, eu circul preponderent cu Metroul. Cu mijloace de transport în comun, basicali(sic), că am timp să citesc, să scriu, să privesc.
În fine, am apucat să mă urc într-un al treilea tren sosit, Metrou. Și, fatalitate, m-a apucat tusea, costurile colaterale ale voinței mele de a mă lăsa. Efectele nedorite ale anilor tabacici, rezistență nedorită a organismului meu obișnuit cu țigările.
Tușeam, o tuse nesfârșită, penibilă, de nestăpânit.
Geaba mască, geaba distanțare, geaba încercam să mă izolez în zona burdufului. Oamenii au reacționat: m-au certat. Ce cauți printre oameni dacă tușești? Stai în casă, nu mai ieși…etc.
Nu m-am supărat. Nu m-am apucat să explic. Nu mă (mai) justific.
Am coborât și mi-am continuat drumul pe jos.
E vreme frumoasă.
Bine, sunt obișnuită, pe mine mereu mă ceartă lumea pentru ceva: ba că sunt, ba ca nu sunt.
Și dacă sunt, de ce sunt?!? Și dacă nu sunt, de ce nu sunt?!?
Sunt bine, mulțumesc!”, a încheiat actrița Maia Morgenstern postarea sa.

 

Cookies