Ce a declarat tânărul care a provocat accidentul de pe Lacul Snagov. CUM EXPLICĂ ALCOOLEMIA

de:
16 iun. 2015
4 Afișari
Ce a declarat tânărul care a provocat accidentul de pe Lacul Snagov. CUM EXPLICĂ ALCOOLEMIA

Alexandru Popescu, 28 ani, a declarat organelor de anchetă că s-a plimbat cu barca pe lac și la ora 17,00 a mers la mal, unde a mâncat și a băut 2-3 pahare de vin cu gheață și apă. Din declarațiile bărbatului mai reiese că la ora 23,30 a ieșit iar cu ambarcațiunea pe lac, conducând cu o viteză de 20-25 mile, cu semnalizare și lumini în funcțiune. El a susținut că, la un moment dat, a simțit o zguduitură, a întors barca și a văzut mai multe persoane în apă, după care a tras în ambarcațiunea lui o femeie și un bărbat și altcineva o altă persoană.

Sursele din IGPR au declarat pentru Agerpres că tânărul a declarat că apoi a ajuns la mal și a luat de pe niște mese pahare cu diverse lichide pe care le-a băut, fără să știe ce conțin. Popescu a mai spus că nu a înțeles de ce cealaltă barcă nu avea luminile aprinse.

Conducătorul celeilalte ambarcațiuni implicate în accident și care aparținea unui local din zonă, Ionuț Conea, are 27 ani și la examenul cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, au precizat sursele din IGPR. El a fost audiat chiar în ziua accidentului.

Această din urmă ambarcațiune s-a scufundat, un bărbat de 60 de ani murind și alte patru persoane fiind rănite. Dintre acestea două sunt internate în spital în stare foarte gravă.

În acest dosar au fost audiați marți Alexandru Popescu și mai multe persoane care pot oferi detalii cu privire la circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe lacul Snagov.

Citește și Tânărul care a provocat accidentul de pe Lacul Snagov a amenințat cu arma canotorii lotului naţional

Cookies