Ce a declarat John Malkovich, după ce a jucat într-un spectacol din cadrul Festivalului Enescu

de:
10 sept. 2013
0 Afișari
Ce a declarat John Malkovich, după ce a jucat într-un spectacol din cadrul Festivalului Enescu

„Fiecare reprezentaţie este diferită, pentru că teatrul este o entitate vie, care trăieşte etern. Aşadar, eu am făcut operă cu 26 de cântăreţi şi fiecare dintre ei este diferit, interpretările sunt diferite şi publicul este diferit de fiecare dată. A fost un spectacol frumos şi un public minunat”, a declarat John Malkovich într-o conferinţă care a avut loc luni seară, la Ateneul Român din Capitală, după spectacolul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, susţinut în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, scrie mediafax.ro.

Întrebat dacă îi place opera, Malkovich a răspuns: „Cred că muzica aceasta este atât de puternică (..) Cred că Michael (Sturminger, regizorul spectacolului, n.r.) şi Martin (Haselböck, dirijorul orchestrei, n.r.) au făcut o treabă excelentă şi au făcut un spectacol compact şi interesant, având o muzică fantastică, ce se potriveşte piesei”.

Vorbind despre personajul pe care îl interpretează, Jack cel întors din morţi, gata să îşi povestească viaţa, Malkovich a afirmat că acesta este o persoană căreia îi place şi devine entuziastă la durerea pe care o provoacă.

Totodată, celebrul actor a spus că nu simte că ceva l-a schimbat în vreun fel de la începutul acestui proiect: „Am rămas doar curios şi deschis lumii şi asta m-a lăsat să experimentez ceva ce colegii mei, prietenii mei nu au putut înţelege, dar astfel creşti şi rămâi proaspăt. Nu cred că aş fi putut face asta când eram tânăr, dar tot ceea ce faci reprezintă experienţa acumulată de-a lungul anilor. Aşadar, cu cât ai mai mult, cu cât ai oportunitatea de a avea mai mult şi cu cât profiţi de acea oportunitate, cu atât este mai bine pentru tine”.

El a adăugat că după acest turneu are nevoie de o pauză, explicând că, atunci când călătoreşte în întreaga lume, fiind celebru, este un adevărat coşmar.

La începutul conferinţei de presă, dirijorul Martin Haselböck a declarat că membrii Orchester Wiener Akademie au fost foarte impresionaţi de publicul minunat pe care l-au întâlnit la Festivalul Enescu.

„George Enescu, ca muzician, înseamnă foarte mult pentru mine”, a mai declarat Martin Haselböck.

Totodată, Michael Sturminger, regizorul spectacolului, a declarat că a fost o experienţă extraordinară să lucreze cu John Malkovich în acest proiect.

Spectacolul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer” s-a jucat luni, sub cupola Ateneului Român, timp de două ore audienţa fiind impresionată de producţia pusă în scenă.


Cookies