Ce a declarat Elena Udrea despre o posibilă candidatură la preşedinţie

de:
22 iun. 2013
0 Afișari
Ce a declarat Elena Udrea despre o posibilă candidatură la preşedinţie

Întrebată dacă se gândeşte să candideze la Preşedinţia României, Elena Udrea a răspuns: „Cred că orice om politic, care face carieră politică, şi eu sunt un politician de carieră (…) se gândeşte ca la un moment dat să poată să fie în situaţia de a candida. Dar nu e suficient acest lucru”.

Udrea a explicat că „întotdeauna trebuie apreciat momentul”, scrie realitatea.net.

„Va conta enorm ce partid susţine un candidat fie şi femeie la alegerile prezidenţiale, cine sunt contracandidaţii la momentul acela. Ideea unei candidaturi trebuie să evalueze o mulţime de alte date. (…) Atunci când există o competiţie nu alegi pe cel mai bun din ţară, ci pe cel mai bun care a intrat în respectiva competiţie”, a spus Elena Udrea.

În opinia sa, cel mai important lucru este că „nu se mai blochează nimeni de faptul că o femeie nu poate candida”.
Elena Udrea a subliniat că sunt multe aspecte care trebuie avute în vedere pentru o astfel de candidatură şi care ar arăta că „2018 e mai potrivit decât 2014”. Ea a menţionat că se referă la anul 2018 în perspectiva în care s-ar reveni la mandatul de 4 ani pentru preşedintele ţării.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că femeile umanizează politica, fiind un câştig pentru domeniu, el adăugând că se apropie vremea unei candidaturi a unei femei la Preşedinţia României.

„Femeile sunt un câştig în politică”, a spus Băsescu, la o dezbatere despre rolul femeilor.

 

Cookies