Ce a decis Curtea de Apel București cu privire la intedicția lui Sorin Blejnar de a părăsi România

de:
10 apr. 2013
0 Afișari
Ce a decis Curtea de Apel București cu privire la intedicția lui Sorin Blejnar de a părăsi România

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis, la 1 aprilie, prelungirea cu 30 de zile a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara dispusă în cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, scrie mediafax.ro.

Decizia a fost contestată de Sorin Blejnar la Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus, marţi, revocarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara.

Procurorii anticorupţie au atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Bucureşti, dosarul urmând să ajungă la instanţa supremă.

Măsura preventivă a fost luată în dosarul în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În acest caz mai sunt cercetaţi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu, fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, soţii Radu şi Dana Nemeş, Mihai Gulea, Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan.

Cookies