ARHIVA B365

CCR: Erata Curţii este legală

Guvernul are termen până pe 21 august să prezinte listele electorale actualizate, aceasta a fost decizia luată la şedinţa CCR de marţi. Până atunci nu se poate da o decizie clară cu privire la Referendum.

Judecătorii Curţii Constituţionale a convenit în şedinţa de marţi că judecătorul Ştefan Minea era îndreptăţit să transmită rectificarea la Monitorul Oficial în privinţa motivării Curţii pe referendumul din 29 iulie, au declarat surse oficiale, scrie realitatea.net. Trei judecători au contestat această erată.

Românii din străinătate sunt incluşi în cvorum, reiese din decizia CCR.

Erata spune că pe listele electorale permanente trebuie să fie incluşi toţi cetăţenii români cu drept de vot. Prin acestă rectificare la decizia de pe 2 august, CCR a închis discuţia legată de românii plecaţi în străinătate pe care USL dorea să îi elimine din listele electorale permanente. Prin eliminarea acestei categorii de români, USL ar fi redus numărul de români din listele de vot şi, pe cale de consecinţă, ar fi încercat să valideze refedendumul, scopul final fiind demiterea preşedintelui.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button