În această după-amiază Curtea Constituțională are programată o ședință, care are ca temă două dosare ce au legătură cu alegerile prezidențiale, au anunțat vineri, 7 martie, reprezentanți ai instituției, însă nu s-a menționat nici ora, nici vreun nume de candidat care face obiectul întrunirii.
Ieri, Nicușor Dan și Călin Georgescu și-au depus la BEC candidaturile pentru funcția de președinte. Pentru candidatul susținut de partidele AUR și POT s-au depus mai multe contestații.
Judecătorii Curții Consitutuționale a României (CCR) se întrunesc, azi, într-o ședință, ce are ca obiect două dosare privind alegerile prezidențiale, au transmis oficiali ai CCR, vineri seara, pe grupul oficial de comunicare cu jurnaliștii, potrivit HotNews.ro.
Pană acum avem două dosare constituite în cadrul atribuții privind procedura de alegere a președintelui și mâine va fi o ședință de judecată, a cărei oră o vom anunța ulterior, precum și alte detalii.
Nicușor Dan și Călin Georgescu și-au depus candidaturile vineri, 7 martie, la Biroul Electoral Central (BEC). Până acum, BEC nu a transmis nicio decizie, de respingere sau de validare, în cazul niciunui candidat. Potrivit procedurii, deciziile apar pe site-ul instituției, la categoria „decizii privind candidaturile”.
BEC are termen 48 de ore pentru a se pronunța în privința respingerii sau înregistrării unei candidaturi, potrivit legii. Decizia BEC nu este însă pasul final. După ce va fi publicată decizia Biroului Electoral Central, în termen de 24 de ore se pot depune contestații privind această decizie (fie că este una de acceptare a candidaturii, fie că este una de respingere) la Curtea Constituțională a României (CCR).
Apoi, CCR are la dispoziție 48 de ore pentru a lua o decizie privind contestațiile depuse.
Așadar, abia după ce BEC ia o decizie, CCR intră în procesul de aprobare al unei candidaturi.
Ieri au fost depuse la BEC patru contestații la candidatura lui Călin Georgescu, scrie Antena 3 CNN. Primele două contestații la înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu pentru funcția de Președinte al României au fost depuse de Remus Pricopie, rectorul SNSPA și de Bogdan Ionescu, un avocat din Arad.
Celelalte două contestații la înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu au venit din partea avocatului Andrei Mitrea și din partea primarului orașului Cavnic, Vladimir Petruț.
Te-ar mai putea interesa și: